Gestolen 'mega mango' in Australië blijkt hoax

VideoDe in de nacht van zondag op maandag gestolen 'mega mango' uit het Australische plaatsje Bowen is in goede handen. Dat staat op de Facebookpagina van het tien ton zware kunstwerk. En met een knipoog: De 'goede handen' zijn dan ook 'heel erg grote handen'. Het blijkt om een hoax te gaan, opgezet door fastfoodketen Nando's.

Bowen, gelegen in de deelstaat Queensland, staat bekend om de grootschalige teelt van mango's. Het kunstwerk werd twaalf jaar geleden als eerbetoon aan de vrucht geplaatst.

Gisteren werd de grote mango als 'vermist' opgegeven. Dieven bleken te hebben toegeslagen met een ongemarkeerde hijskraan. Dat was te zien op bewakingsbeelden van de opmerkelijke diefstal. Hij vond plaats onder omstandigheden die volgens Australië 'net zo glibberig' zijn als de vrucht zelf.

Er werd toen al rekening gehouden met een publiciteitsstunt, iets wat de voorzitter van de plaatselijke VVV, hij was door een medewerker op de hoogte gebracht van de verdwijning, ontkende.

'Verstopt onder zeilen en takken'
Vanochtend belde ene 'Bob' met het Australische ABC Radio. Hij vertelde de mango te hebben gevonden, 'afgedekt onder zeilen en takken, in een schuurtje achter het VVV-kantoor'.

'Er is een oude weg, die vanaf de achterkant van het kantoor het struikgewas in gaat. De dieven hebben de mango op een truck geladen, weggereden, en daarna op zijn zijkant weggelegd. Daarna hebben ze de vrucht afgedekt, zodat niemand het ding zou vinden', aldus Bob.

Nando's
Niet veel later claimde fastfoodketen Nando's de verantwoordelijkheid van de verdwijning. Op de eigen website bedankte de keten de inwoners van Bowen voor de sportiviteit waarmee zij het 'lenen' van hun mooie mango hadden opgenomen. Ook wordt een filmpje getoond waarin wordt onthuld hoe de 'diefstal'van de vrucht in elkaar steekt. De grote mango zal snel worden teruggebracht.

  1. De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren
    PREMIUM

    De (veel jongere) vrouw achter Boris Johnson: hoe Carrie toch nog alle harten kon veroveren

    Het handvat van zijn ministeriële rode leren koffertje, dat hield Boris Johnson stevig vast toen hij vrijdagochtend moe maar tevreden over de drempel van Downing Street 10 stapte. Niet de hand van de jonge vrouw naast hem. Al had hij dat misschien veel liever gewild. Volgens intimi is de premier ,,stapel stapel” op zijn Carrie. Zij heeft zich in korte tijd ontpopt tot een geweldige prime ministerial consort.