Julius Itjeshorst dacht dat hij de boot naar Nederland nog op tijd had gehaald. Niet veel later moesten ze er alsnog vanaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Julius Itjeshorst dacht dat hij de boot naar Nederland nog op tijd had gehaald. Niet veel later moesten ze er alsnog vanaf. © Julius Itjeshorst

Gestrand in Engeland: ‘Nu eten we de kerstpudding zelf maar op’

Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk hebben de hoop laten varen dat ze kerst vieren met familie. Velen probeerden zondag nog halsoverkop de grens over te komen nadat een vliegverbod van kracht werd. Nu dat ook met de trein en boot niet meer gaat, maken ze er maar het beste van. ,,Ik kan nu wel mijn vriend langer zien.”

 1. Prenatale depressie blijft vaak onbehandeld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuurtje’
  PREMIUM
  1

  Prenatale depressie blijft vaak onbehan­deld: ‘Door de stress beviel ik van een prematuur­tje’

  Niet elke zwangere vrouw is in blijde verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig, maar om hulp vragen is moeilijk. Dat kan een prenatale depressie tot gevolg hebben. ,,Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap”, vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor moeder én kind.
 2. TERUGLEZEN | Proefpersonen Russisch vaccin lieten zichzelf inenten, kroegbazen uit de kleren voor horeca
  Play
  Coronavirus

  TERUGLEZEN | Proefperso­nen Russisch vaccin lieten zichzelf inenten, kroegbazen uit de kleren voor horeca

  Rusland schaalt het onderzoek naar het door president Poetin hoog aangeprezen, maar internationaal bekritiseerde, Sputnik V-vaccin af. Er worden geen nieuwe proefpersonen meer gezocht. Van de deelnemers aan de klinische proeven lieten sommigen, die erachter kwamen een placebo te hebben gehad, zichzelf alsnog inenten. ,,De onderzoekers zijn simpelweg niet meer in staat om de nodige gegevens te verzamelen’’, klinkt het. Ook vandaag hielden we je live op de hoogte van het coronanieuws. Dit blog is nu afgesloten, maar een nieuwe vind je hier.
 1. Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek
  Play

  Paus Franciscus aangekomen in Irak voor historisch bezoek

 2. Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan
  Play

  Drama voor Utrechtse winkeliers: plofkraak richt enorme ravage aan