Julius Itjeshorst dacht dat hij de boot naar Nederland nog op tijd had gehaald. Niet veel later moesten ze er alsnog vanaf.
Volledig scherm
PREMIUM
Julius Itjeshorst dacht dat hij de boot naar Nederland nog op tijd had gehaald. Niet veel later moesten ze er alsnog vanaf. © Julius Itjeshorst

Gestrand in Engeland: ‘Nu eten we de kerstpudding zelf maar op’

Nederlanders in het Verenigd Koninkrijk hebben de hoop laten varen dat ze kerst vieren met familie. Velen probeerden zondag nog halsoverkop de grens over te komen nadat een vliegverbod van kracht werd. Nu dat ook met de trein en boot niet meer gaat, maken ze er maar het beste van. ,,Ik kan nu wel mijn vriend langer zien.”

  1. TERUGLEZEN | Proefpersonen Russisch vaccin lieten zichzelf inenten, kroegbazen uit de kleren voor horeca
    Play
    Coronavirus

    TERUGLEZEN | Proefperso­nen Russisch vaccin lieten zichzelf inenten, kroegbazen uit de kleren voor horeca

    Rusland schaalt het onderzoek naar het door president Poetin hoog aangeprezen, maar internationaal bekritiseerde, Sputnik V-vaccin af. Er worden geen nieuwe proefpersonen meer gezocht. Van de deelnemers aan de klinische proeven lieten sommigen, die erachter kwamen een placebo te hebben gehad, zichzelf alsnog inenten. ,,De onderzoekers zijn simpelweg niet meer in staat om de nodige gegevens te verzamelen’’, klinkt het. Ook vandaag hielden we je live op de hoogte van het coronanieuws. Dit blog is nu afgesloten, maar een nieuwe vind je hier.