Jeremy Meeks voor zijn eerlijk verdiende villa en Maserati.
Volledig scherm
Jeremy Meeks voor zijn eerlijk verdiende villa en Maserati. © Facebook/Jeremy Meeks

Gevangenishunk viert nieuw bestaan met villa en Maserati

De Amerikaanse Jeremy Meeks, die in 2014 werd uitgeroepen tot 's werelds meest sexy crimineel nadat zijn mugshot viral was gegaan, laat op social media trots zien dat zijn nieuwe carrière als fotomodel loont.

De politiefoto van Jeremy Meeks die hem in 2014 wereldberoemd maakte.
Volledig scherm
De politiefoto van Jeremy Meeks die hem in 2014 wereldberoemd maakte. © Facebook Stockton Police Department

Meeks uit Stockton in Californië kwam in maart vorig jaar uit de gevangenis. Hij werd in 2014 veroordeeld tot 27 maanden cel voor verboden wapenbezit en bende-activiteiten.  De 32-jarige voormalige crimineel werd wereldberoemd dankzij de foto die de politie van hem maakte na zijn arrestatie wegens het rondlopen met een vuurwapen terwijl hij voorwaardelijk op vrije voeten was. De foto van de dertiger met zijn hoge jukbeenderen en doordringende blauwgrijze ogen stond nauwelijks op de website van de politie in Stockton of vrouwen smeekten te mogen worden opgesloten met Meeks en modellenbureaus stonden in de rij om hem een contract aan te bieden.

Succes delen

God is goed, schrijft Meeks onder deze foto van hem voor zijn villa.
Volledig scherm
God is goed, schrijft Meeks onder deze foto van hem voor zijn villa. © Facebook/Jeremy Meeks

Na zijn vrijlating ging Meeks aan de slag als model bij White Cross Management. Zijn eerste modellenfoto waarop hij te zien was met een pet van basketbalteam Golden State Warriors uit Oakland kreeg in juni vorig jaar bijna 100.000 vind-ik-leuks op Instagram. Sindsdien houdt de ex-crimineel zijn 612.000 volgers op de hoogte van zijn nieuwe leven buiten het criminele circuit. Naast foto's van zijn modellenwerk post Meeks op social media regelmatig privékiekjes. Daarop is hij onder andere te zien voor de villa die hij kocht met zijn eerlijk verdiende geld, achter het stuur van zijn zwarte Maserati van ruim een ton, met zijn vrouw Melissa - het stel vierde vorige week dat ze acht jaar getrouwd waren -  en hun drie kinderen. 

Nieuwe wending

Deze foto van eind november waarop Meeks duidelijk is afgevallen, veroorzaakt bezorgde reacties van zijn volgers.
Volledig scherm
Deze foto van eind november waarop Meeks duidelijk is afgevallen, veroorzaakt bezorgde reacties van zijn volgers. © Facebook/Jeremy Meeks

Meeks volgers reageren enthousiast op de afbeeldingen van zijn nieuwe bestaan in de bovenwereld. 'Ik ben zo trots op hoe je jouw leven een nieuwe wending hebt gegeven. Een geweldige stimulans en ga zo door vadertje', schrijft een fan bij een foto van de voormalige zware jongen met zijn jongste zoontje met al even opvallende ogen als zijn vader.  'God is inderdaad goed voor je en je bent gezegend. Hou van je gezin, hopelijk blijf je opdrachten krijgen als model, zorg dat je niet weer in de problemen komt en hou je hoofd koel', reageert een andere volger op een gezinsfoto van de Meeks.

Hoe begaan de volgers zijn met het lot van Meeks en zijn gezin, blijkt uit reacties op een foto van eind november waarop hij met ontbloot bovenlijf poseert met zijn zoontjes. 'Mijn hemel waarom ben je zo mager? Wat is er aan de hand? Kookt je vrouw niet voor je?', luidt het in bezorgde commentaren.

Belofte

Jeremy Meeks zegt erg dankbaar te zijn voor en zich gezegend te voelen met zijn nieuwe leven. Hij had naar eigen zeggen nooit gedacht dat hij beroemd zou worden door zijn uiterlijk. ,,Ik ben nu op een punt gekomen dat ik er moet zijn voor mijn gezin. Ik heb spijt van mijn daden en zal mijn leven drastisch veranderen", zo beloofde hij in 2014 vanuit de gevangenis na te zijn ontdekt als model door de politiefoto.

Meeks met zijn jongste zoontje.
Volledig scherm
Meeks met zijn jongste zoontje. © Facebook/Jeremy Meeks
Wat is een geweldige vader zonder een geweldige moeder, schrijft Meeks bij deze foto van hem en zijn vrouw Melissa.
Volledig scherm
Wat is een geweldige vader zonder een geweldige moeder, schrijft Meeks bij deze foto van hem en zijn vrouw Melissa. © Facebook/Jeremy Meeks