De Britse hiphopformatie 67 maakt drill music die gewelddadig gedrag zou uitlokken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Britse hiphopformatie 67 maakt drill music die gewelddadig gedrag zou uitlokken. © Instagram

'Geweldsgolf in Londen door hiphop en uitsluiting'

MoordepidemieIn Londen zijn dit jaar al meer dan 70 mensen vermoord. De autoriteiten noemen opruiende hiphopteksten en sociale media als oorzaken. Het echte probleem zit dieper, weten deskundigen.

Vooral in de buitenwijken van Londen kijkt inmiddels niemand meer op van de blauwwitte afzetlinten van de politie. Er gaat geen week voorbij zonder een dodelijke schiet- of steekpartij. Het moordcijfer is het afgelopen jaar met 44 procent gestegen. Wat opvalt, is de jonge leeftijd van de betrokkenen: veel daders en slachtoffers zijn tieners. Vaak gaat het om geweld tussen bendes, waar de politie maar geen grip op krijgt.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.