Gewonden door brand in Duits asielzoekerscentrum

UpdateDoor een brand in een asielzoekerscentrum in de Duitse deelstaat Hessen zijn zondag zeker zestien mensen gewond geraakt. De meesten liepen lichte verwondingen op. Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht, liet de politie in Kassel weten.

Hoewel de oorzaak van de brand onbekend is, sloten de autoriteiten brandstichting uit, omdat het 'containerdorp' waar zo'n achthonderd vluchtelingen verblijven ,,volledig is afgesloten''. Het azc is gevestigd op het voormalige vliegveld Kassel-Calden, dat enkele jaren geleden werd vervangen door een gloednieuwe luchthaven.

De brand legde volgens de hulpdiensten twaalf tot vijftien wooncontainers in de as. Zo'n tweehonderd brandweerlieden werden opgeroepen om te blussen. Dikke rookwolken waren van kilometers afstand te zien.

Het aantal slachtoffers bleef relatief laag doordat de brand rond lunchtijd uitbrak. De meeste bewoners waren in de kantine, die niet werd getroffen. Hulpverleners verwachten dat het asielzoekerscentrum genoeg plaatsen vrij heeft om iedereen te blijven huisvesten.

In het opvangcentrum wonen ongeveer 800 mensen.