Volledig scherm
Een foto van de Admiraal Koeznetsov ter illustratie. © EPA

Gewonden door brand op Ruslands enige vliegdekschip

UpdateBij een brand op Ruslands enige vliegdekschip, de Admiraal Koeznetsov, zijn vandaag twee mensen gewond geraakt. Dat melden Russische media. 

Het vuur ontstond tijdens onderhoudswerkzaamheden in een haven in het noordelijke Moermansk, waarschijnlijk ging het daarbij om laswerkzaamheden in de eerste krachtcentrale. Volgens persbureau TASS woedde de brand op het bovendek en was er sprake van dikke rookvorming. In het tweede deel van de ochtend was het vuur onder controle. 

Verschillende Russische media meldden aanvankelijk dat minstens drie mensen gewond waren geraakt. Later maakte de Russische marine bekend dat het om twee gewonden ging die allebei verzorging hadden ontvangen. Er werden door toegesnelde hulpdiensten meerdere mensen van het schip gehaald.

Het is onduidelijk hoe groot de schade is.

Актуальная Россия on Twitter

В Мурманске произошел пожар на авианосце "Адмирал Кузнецов" Крейсер загорелся во время ремонтных работ. https://t.co/Dk8uTRE9wo

 1. In audio-opname wil ‘dictator’ Trump VS-ambassadeur Oekraïne wegsturen
  Impeachmentproces

  In au­dio-opname wil ‘dictator’ Trump VS-ambassa­deur Oekraïne wegsturen

  In de Amerikaanse Senaat legden de Democraten vrijdag voor de derde dag op rij uit waarom zij president Donald Trump af willen zetten. Aanklagers noemden Trump al een ‘bedrieger’ en ‘dictator’. Vanaf zaterdag krijgen de Republikeinen drie dagen de kans om hun tegenargumenten toe te lichten. De Amerikaanse nieuwszender ABC News bracht vandaag ook het bestaan van een geluidsopname aan het licht waarin Trump oproept tot het terugroepen van Marie Yovanovitch, de voormalige VS-ambassadeur in Oekraïne.
 2. Ook coronavirus in Australië, drie gevallen in Frankrijk
  Dodental gestegen naar 41

  Ook coronavi­rus in Australië, drie gevallen in Frankrijk

  In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent. Ook in Australië is inmiddels één besmetting vastgesteld.