Volledig scherm
Door de autoriteiten vrijgegeven beelden van het treintje. © AD

Gewonden door ongeval met treintje in Italiaans pretpark

Zeven mensen, waaronder twee kinderen, zijn vandaag gewond geraakt bij een ongeluk op amusementspark Canevaworld aan het Italiaanse Gardameer. Enkele kleine treinstellen vielen twee meter naar beneden toen een deel van een monorail het begaf.  

Verschillende Italiaanse media maken melding van het ongeval op het pretpark. In Movieland, een van de onderdelen van het park in Lazise, worden bezoekers over een monorail (een enkele rail waarover een aantal bakjes zich in een rij voortbewegen) rondgereden. Vanuit de treinstellen kan je grote delen van het park zien. 

Getuigen meldden hoe ze net voor 17.00 uur vanmiddag enkele treinstellen naar beneden zagen vallen. Zij snelden op de gewonden af en boden hulp. Daarna waren de hulpdiensten snel ter plaatse met onder meer drie ambulances en een traumahelikopter. 

Onder de gewonden zijn twee kinderen. De zeven personen werden naar twee omliggende ziekenhuizen gebracht. Geen van hen raakte zwaargewond. 

De autoriteiten doen onderzoek naar het ongeval. Enkele media melden dat een afgebroken bout mogelijk de oorzaak is geweest.