Volledig scherm
Nieuwbakken multimiljonair Tayeb Souami kan met 183 miljoen zijn geluk niet op © New Jersey Lottery

Goklustige immigrant luistert niet naar zoon en wint 315 miljoen in loterij

,,Stop er toch mee, je wint toch nooit iets’’, zei de zoon van Tayeb Souami tegen zijn goklustige vader. De 56-jarige accountant uit Little Ferry, in New Jersey, kwam in 1996 als immigrant naar Amerika en speelde al 21 jaar mee in diverse loterijen. Met weinig geluk. Tot deze week dan, want Souami won ruim 315 miljoen dollar in de Powerball-loterij.

Tayeb luisterde niet naar zijn zoon Imel, die de kansspelletjes van zijn vader maar geldverspilling vond en hem al jarenlang vroeg ermee op te houden. ,,Vaders weten het altijd beter’’, zei de gelukkige gokker gisteren lachend tijdens een persconferentie.

Souami bracht een pak sinaasappelsap terug naar de winkel en besloot van het geld toch maar twee loten te kopen. De nummers 3, 6, 9, 17, 56 en het Powerball-getal 25 bleken een gelukstreffer. Toen hij het lot de volgende dag inleverde bij de 7-Eleven-winkel viel Tayebs mond open.

'Oh, mijn god!'

,,De caissière bleef maar ‘Oh mijn God, oh mijn God’ roepen’’, vertelt de loterijwinnaar emotioneel. ,,Mijn hart ging steeds sneller slaan, steeds sneller.’’ Toen Souami hoorde wat hij gewonnen had, kostte het hem twee uur om de formulieren in te vullen. Zo erg trilden zijn handen.

De spanning maakte gisteren plaats voor een brede lach, toen medewerkers van de New Jersey Lottery hem officieel tot winnaar uitriepen. Souami heeft ervoor gekozen om de 315,1 miljoen niet in delen uit te laten betalen, maar in één keer 183,2 miljoen te incasseren.

Gigantisch vermogen

Van dat bedrag moet nog wel de belasting af, maar dat mag de pret niet drukken. ,,Mijn dag is gekomen’’, zegt de nieuwbakken multimiljonair, die direct ontslag heeft genomen. ,,Ik hoop dat het op een dag voor jullie ook zover mag komen.’’

Tayeb is van plan de hypotheek op zijn huis af te lossen en de opleiding van zijn beide zoons te financieren. Wat hij met de rest van zijn gigantische vermogen gaat doen, bespreekt hij binnenkort met een financieel adviseur.

De kans om deze Powerball te winnen was ongeveer één op 292 miljoen. ,,Ik hou van deze nummers en heb er altijd mee gespeeld’’, aldus geluksvogel Souami, die de op drie na grootste jackpot ooit toucheert. Richard Wahl uit Vernon pakte in april de absolute klapper van 533 miljoen.