Volledig scherm
© Mariën

Gouden kunstwerk gestolen bij ramkraak in Knokke

Uit een galerij in het Belgische Knokke-Heist is afgelopen nacht een kunstwerk ter waarde van 2,2 miljoen euro gestolen. Het parket van Brugge is een onderzoek begonnen naar de diefstal van 'Natural Golden Chaos' van kunstenaar Arne Quinze.

Volledig scherm
Natural Golden Chaos werd vervaardigd uit goud van 18 karaat en heeft een waarde van 2,2 miljoen euro. © Arne Quinze

De dieven droegen het werk van 45 kilo via het raam naar buiten. Op camerabeelden zou te zien zijn hoe ze het in een auto gooien. Volgens de entourage van Arne Quinze zette de politie nog de achtervolging in, maar ontkwamen de daders.

De dieven sloegen toe bij Maruani Mercier. De galerij maakte recentelijk nog enthousiast bekend dat Quinze de eerste Belgische kunstenaar was die daar zou zijn vertegenwoordigd.

'Natural Golden Chaos' werd door Quinze vervaardigd uit roségoud van 18 karaat. Het kunstwerk werd in 2014 gemaakt in samenwerking met een Duitse goudproducent en werd sindsdien op verschillende tentoonstellingen in de Verenigde Staten, Europa en Azië getoond. Het gestolen kunstwerk maakte deel uit van de tentoonstelling My Secret Garden.

Volledig scherm
Natural Golden Chaos © Arne Quinze
Volledig scherm
Kunstenaar Arne Quinze tijdens het vervaardigen van het kunstwerk. © Arne Quinze

Arne Quinze

This exclusive 45kg pure 18K Golden Natural Chaos will also be part of My Secret Garden show that opens this Saturday the 31th of March at Maruani Mercier. Hope to see you there. #pure #gold #nature...