Volledig scherm
Gouverneur Andrew Cuomo en zijn tegenstreefster Cynthia Nixon. © REUTERS

Gouverneur Cuomo verslaat actrice-activiste Nixon in voorverkiezing New York

Gouverneur Andrew Cuomo van New York heeft Sex & The City-actrice Cynthia Nixon verslagen in de voorverkiezingen voor de Democratische partij voor de gouverneursverkiezingen later dit jaar. Als hij die verkiezingen uiteindelijk ook wint, begint Cuomo aan zijn derde termijn als gouverneur van de staat New York.

Nixon werd vooral gesteund door linkse stemmers en een aantal bekendheden in New York. Cuomo kreeg de steun van de volledige top van de Democratische partij. Tijdens de campagnes haalde de actrice uit naar het volgens haar te rechtse beleid van de gouverneur.

Tijdens de campagne maakte Cuomo vooral gebruik van het feit dat president Donald Trump vaak naar hem uithaalt. Cuomo speelde daarop in door te zeggen dat alle inwoners van New York het eens zijn met hem.

Cuomo neemt het in november op tegen Republikein Marc Molinaro.

  1. ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschreven’

    ‘May waarschuwt Rutte: zonder hulp is brexit-deal ten dode opgeschre­ven’

    De Britse premier Theresa May zou Mark Rutte gisteravond hebben gewaarschuwd dat achttien maanden onderhandelen over de brexit voor niets zijn geweest als de andere EU-landen haar nu niet tegemoet komen. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een ingewijde. Het privéoverleg, waar ook de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Macron bij waren, kwam na een paar zeer moeilijke dagen voor May in Brussel.