Graafactie in Turkse bergen waar Joey Hoffmann (21) verdween levert niets op

VideoEen graafactie in de Turkse heuvels rond Silifke, waar gezocht wordt naar de vermiste Joey Hoffmann (21) uit Haaksbergen, heeft niets opgeleverd. Een lijkhond rook vanochtend een spoor, op die plek is gegraven. 

De Turkse politie is vanmorgen vroeg een nieuwe, kleinschalige zoekactie begonnen naar Joey. Twintig agenten en militairen zochten met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van de Haaksbergenaar.

De twee speurhonden zijn speciaal overgevlogen uit Ankara. Ze zijn gespecialiseerd in het zoeken naar lijken. Ook is er onder meer een legervoertuig ingezet, dat kan zien of ergens is gegraven.

Een graafactie heeft niets opgeleverd. Wel werden volgens een agent vanmorgen sporen gevonden. Mogelijk gaat het om bloed. De lokale politiechef kan nog niets bevestigen of zeggen over de vondst in het gebied.

De zoektocht werd rond 13.00 uur gestaakt, omdat het te heet is. De honden komen waarschijnlijk morgen weer zoeken. De Turkse politie zocht afgelopen zaterdag ook al zonder succes met 75 agenten, twee speurhonden en twee drones in een buitengebied van Silifke naar Joey.

De Haaksbergenaar verdween op 8 juli spoorloos in de heuvels bij de Turkse kustplaats. Hij was met het Nederlandse echtpaar Björn en Derya Breukers-Ün naar het Turkse Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Hij kampeerde met het stel op een stuk land dat ze wilden kopen. De 21-jarige Haaksbergenaar wilde echter naar huis, maar is nooit op het vliegveld aangekomen.

De politie hield Björn en Derya begin deze maand een paar dagen vast, maar moest ze vrijlaten omdat er geen bewijs is voor een misdrijf. Wel mag het stel Turkije voorlopig niet verlaten.

Volledig scherm
Twintig agenten en militairen zoeken met twee speurhonden en speciale apparatuur naar sporen van Joey. © AD/Peter Winterman
Volledig scherm
Joey Hoffman wordt vermist in Turkije © Facebook