Volledig scherm
De granaat werd door de politie tot ontploffing gebracht. © Hong Kong Police Force

Granaat uit Eerste Wereldoorlog aangetroffen in zak aardappelen

Overblijfselen uit de oorlog worden nog wel eens op ongebruikelijke plaatsen aangetroffen. Maar deze explosieve vondst kwam wel heel onverwacht. Een Duitse granaat uit de Eerste Wereldoorlog werd gisteren in Hong Kong ontdekt in een zak aardappelen afkomstig uit Frankrijk.

,,De granaat werd samen met de aardappelen uit Frankrijk geïmporteerd”, vertelt politie-commissaris Wong Ho Hon Wilfred aan lokale media. De Franse zending was bestemd voor een fabriek in Hong Kong - Calbee - die aardappelen verwerkt. Ze maken er onder meer chips van.

De granaat bevond zich in een ‘stabiele toestand’ en stond niet meer op scherp. De politie heeft het projectiel op het industrieterrein tot ontploffing gebracht.

  1. Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzichtig want dit is Kenia’
    Over ons

    Journalist hoorde elke dag ‘wees voorzich­tig want dit is Kenia’

    Oud-topman Philips (69) verdwijnt tijdens ‘vechtscheiding’ in Kenia. Zo luidt de kop boven het artikel over de Nederlandse Tob Cohen dat op 2 augustus op deze site verschijnt. De verdwijningszaak, die een tragische climax zou krijgen en nog steeds niet is opgelost, houdt journalist Caspar Naber vrijwel dagelijks bezig en bracht hem zelfs naar Nairobi. Hoe pak je zo’n drama aan en wat doet het met je? Nabers zoektocht in zijn eigen woorden.