De Greenpeace-activist na zijn noodlanding landt in de Arena in München voorafgaand aan de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland, op 15 juni.
Volledig scherm
De Greenpeace-activist na zijn noodlanding landt in de Arena in München voorafgaand aan de wedstrijd tussen Frankrijk en Duitsland, op 15 juni. © EPA

Greenpeace trekt consequenties uit mislukte protestactie in EK-stadion

Na eerder al excuses te hebben aangeboden voor het mislukte en roekeloze protest met een paraglider in het EK-stadion in München, vorige week, trekt Greenpeace nu ook consequenties uit het incident. De milieuorganisatie zal voortaan geen vliegprotesten boven mensenmassa's meer houden, luidt het volgens Business Insider Duitsland in een mail aan leden en donateurs.

  1. ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’
    Hechtenis verlengd

    ‘Camera’s laten zien: één verdachte gooit Hakim in water, béiden laten hem spartelend aan lot over’

    De oudste van de twee Nederlandse verdachten die betrokken zouden zijn bij de dood van Hakim Mutyaba (53) in Gent, heeft vanmorgen tevergeefs geprobeerd op vrije voeten te komen. Op camerabeelden zou duidelijk te zien zijn dat niet hij, maar de andere verdachte Hakim beetpakt en van de brug in het water gooit. Ook is te zien dat Hakim nog tientallen seconden wanhopig probeert zichzelf te redden.