Volledig scherm
© EPA

'Grieken dreigen Europa met stroom van 300.000 vluchtelingen'

De Griekse vice-minister van Binnenlandse Zaken, Yiannis Panousis, heeft gedreigd om 300.000 tot 500.000 vluchtelingen reispapieren te geven, zodat Europa zal worden ,,overspoeld'' met asielzoekers. Zijn eis: meer financiële vergoeding voor Griekenland voor de opvang van illegalen. Dat meldt het Duitse blad Focus.

De Grieken zouden volgens Panousis meer dan andere EU-landen moeten worden gecompenseerd voor de opvang van vluchtelingen. Daarnaast vindt hij dat de asielzoekers gelijkmatiger over verschillende landen in Europa verdeeld moeten worden. De economische situatie van landen moet bij deze verdeling een grote rol gaan spelen.

,,Als dit niet gebeurt dan zullen we aan 300.000 immigranten reisdocumenten uitgeven en zal Europa overspoeld raken,'' dreigt de minister.

Op de Griekse radio had Panousis het eerder over 500.000 vluchtelingen. Volgens een ruime schatting zou dat ongeveer het aantal in Griekenland verblijvende illegalen zijn.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing: snel update 737 Max, justitie VS start onderzoek

    Boeing-topman Dennis Muilenburg zegt dat de vliegtuigbouwer snel met een software-update komt voor de toestellen van het type 737 Max. Ook zullen de piloten nieuwe trainingen krijgen. Doel van de maatregelen is ,,de zorgen weg te nemen’’ die rond de vliegtuigen zijn ontstaan na twee recente crashes in Indonesië en Ethiopië waarbij in totaal 346 mensen om het leven kwamen. De Boeings 737 Max staan wereldwijd voorlopig aan de grond.