Griekenland en Turkije ontruimen dorpen vanwege bosbranden, ook toeristen geëvacueerd

Update/VideoHet zuidoosten van Europa wordt geteisterd door extreme hitte. Het kwik stijgt de komende dagen tot bijna 45 graden in onder meer Turkije, Griekenland en Sicilië. Onderwijl hebben de hulpdiensten de handen vol aan bestrijding van natuurbranden en het evacueren van inwoners en buitenlandse toeristen. 

9 reacties

 • Marco S. Zelf

  2 maanden geleden
  Ik heb het jaaaren geleden meegemaakt in een bos in Noord Brabant. Daar wordt je echt niet gelukkig van. Sterkte allemaal daar.
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  F. Bali @Jan de Lange: dit zijn geen politieke spelletjes dus je reactie vind ik dan ook echt niet gepast!! ItaIië kampt er ook mee dus wat heeft Erdogan en Gulen hier mee te maken. Als je niets nuttigs te zeggen hebt, hou je reactie dan voor je. F. Bali
 • Jan De Lange

  2 maanden geleden
  Heeft Erdogan al gezegd dat Gulen dit heeft aangestoken?
 • Ninette Van der zwan

  2 maanden geleden
  Vreselijk voor die mensen,hebben het al moeilijk als er geen toeristen komen...iv ze daar toch echt van leven,hopenlijk blijft de schade bespaard....
 • Reginald Grunder

  2 maanden geleden
  Een ramp voor een land en uiteraard voor die mensen die getroffen worden. Die mensen die de branden aansteken dus veroorzaken moeten voor het leven opgesloten worden want ze plegen indirect vele verschrikkelijke moorden.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  27

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.