Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen.
Volledig scherm
Op dit moment wordt 35 kilometer van de Grieks-Turkse grens met een hek afgesloten. Griekenland wil het hekwerk met 80 kilometer verlengen. © AP

Griekenland sluit grens met Turkije verder af, terwijl spanningen oplopen

Griekenland wil de grens met Turkije verder afsluiten. Dat heeft de Griekse minister van Migratie Notis Mitarakis gezegd. Het huidige hekwerk bij de grens wordt met 80 kilometer verlengd, waardoor de grens in het noordoosten van het land nog meer afgesloten is. Op dit moment beslaat het afgesloten gedeelte slechts 35 kilometer.

71 reacties

 • G Cremers

  4 weken geleden
  Gedeist houden Ruben? Nooit opgelet in de geschiedenis lessen zeker. Nee, tegen dat soort landen moet je een HELE GROTE vuist maken. Dat is, helaas, de enige taal die ze begrijpen.
 • Anoniem

  4 weken geleden
  Stel dat er oorlog komt tussen Turkije en Griekenland. Beiden Navolanden. Hoe reageren andere Navolanden hier dan op ?
 • Johan Kortman

  1 maand geleden
  ik heb voorspelt toen de muur werd afgebroken in berlijn dat er een oorlog zal uitbreken mar velen hier vergeten een ding de navo is er alleen maar om overal een oorlog uit te loken al die menesen die vrijwilgin een leger gan zijn slechte mensen als jij echt van jou kinderen hou zou de geen oorlog zijn
 • Mike Molinaro

  1 maand geleden
  Het is jammer dat beide landen niets beters te doen hebben dan ruzie te maken over iets waar blijkbaar de meeste mensen die hier commentaar geven nog meer verstand van denken te hebben. Beide landen op zich hebben genoeg andere problemen die meer aandacht verdienen en een geschikte oplossing nodig hebben.
 • Ruben Castro

  1 maand geleden
  Wij worden met 10 duzend al hondsdol, Erdogan vangt al jaren 3 miljoen vluchtelingen op. Turkije en Rusland samen zijn sterker dan de NAVO, kunnen ons beter gedeisd houden met de Ottomanen te vriend.