Volledig scherm
Screenshot van het televisieprogramma waarin de klap werd uitgedeeld. © AP

Grieks parlementslid slaat collega in tv-show

Het Griekse extreem rechtse parlementslid Ilias Kasidiaris heeft zijn communistische collega Lana Kanelli donderdagochtend drie keer in haar gezicht geslagen tijdens een livetelevisiedebat. Daarna verliet hij kwaad de studio.

Even voor de klappen gooide Kasidiaris water in het gezicht van Rena Dourou van de linkse partij Syriza. Zij bracht zijn vermeende betrokkenheid bij een gewapende overval in 2007 ter sprake. Toen Kanelli protesteerde tegen het water gooien, richtte Kasidiaris zijn woede op haar.

Kasidiaris' partij Gouden Dageraad won op 6 mei 21 zetels in het Griekse parlement. Het was de eerste keer sinds 1974 dat een extreem rechtse partij daar zitting nam. Partijleider Nikos Michaloliakos sprak eerder zijn twijfels uit over het aantal joden dat omkwam tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij ontkende het bestaan van gaskamers in vernietigingskamp Auschwitz.

Het pak slaag was kortstondig te zien op YouTube. De videosite heeft de beelden inmiddels verwijderd, omdat ze te shockerend zouden zijn.