Vluchtelingen uit kamp Moria protesteren in het Griekse Mytilene.
Volledig scherm
Vluchtelingen uit kamp Moria protesteren in het Griekse Mytilene. © AFP

Griekse politie zet traangas in tegen vluchtelingen afgebrand kamp Moria

De Griekse politie heeft traangas ingezet tegen demonstrerende vluchtelingen uit het afgebrande kamp Moria. Honderden vluchtelingen wilden naar de haven van Mytilene optrekken, maar vonden de politie op hun weg.

 1. Griekenland en Haagse coalitieleden willen grotere rol EU bij opvang migranten op Lesbos

  Grieken­land en Haagse coalitiele­den willen grotere rol EU bij opvang migranten op Lesbos

  Griekenland wil dat de EU een ‘actievere’ rol gaat spelen bij de huisvesting van migranten op Lesbos, waar het grote opvangkamp Moria deze week in vlammen opging. Premier Kyriakos Mitsotakis zei dat er een nieuw kamp moet komen, maar benadrukte ook dat zijn land niet op oude voet verder wil gaan. Een aantal leden van de coalitiepartijen in Den Haag stelden een petitie op, die Mitsotakis’ standpunt onderstreept. De petitie is inmiddels bijna vijfhonderd keer ondertekend.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’