Volledig scherm
Foto ter illustratie. Afgelopen week gaven Griekse onderzoekers ook al beelden vrij van gevonden graven op het eiland Tinos. © EPA

Griekse tombes van 3400 jaar oud gevonden

Archeologen hebben twee graftombes van ongeveer 3400 jaar oud gevonden bij de Griekse stad Nemea. De tombes dateren van tussen 1200 en 1400 voor Christus en zijn volgens het Griekse ministerie van Cultuur nog helemaal intact. De grafkamers werden gebouwd in de Myceense periode in het land.

De tombes zijn volgens de archeologen gebruikt voor vijf begrafenissen. Daarnaast zijn de botten van nog eens veertien mensen daarheen verplaatst, schrijven Griekse media.

In de jaren zeventig begonnen de eerste opgravingen in het gebied in het zuiden van Griekenland. Toen werden ook al tombes uit dezelfde periode ontdekt. Deze bleken in de jaren daarvoor echter al te zijn leeggeroofd. Ook in de jaren daarna werden veel voorwerpen uit de grafkamers gestolen.

Dr. MariaGXanthou on Twitter

The #MyceneanCemetery in #Aedonia, modern #Nemea, gave us two new chamber tombs. Dr. Konstantine Kissas (Graz/Trier) and Dr. Kim Shelton (Berkeley) supervise the excavation. #MyceneanArchaeology