De 27 studenten verbleven in een appartementencomplex in Spittal in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië.
Volledig scherm
De 27 studenten verbleven in een appartementencomplex in Spittal in de Oostenrijkse deelstaat Karinthië. © Wikimedia Commons / Hedwig Storch

Groep Nederlandse studenten in quarantaine in Oostenrijk, minimaal tot einde van de week

UpdateEen groep van 27 Nederlandse studenten is op vakantie in Oostenrijk in quarantaine geplaatst nadat 18 groepsleden vrijdag positief waren getest op Covid-19. Inmiddels zijn er 26 van de 27 besmet, laat de woordvoerder van de deelstaat Karinthië aan deze site weten. In Zuid-Frankrijk ging het ondertussen mis bij het Haydn Jeugd Strijkorkest uit het noorden van Nederland. Dat zou daar een openluchtconcert geven, maar moest onverrichter zake terugkeren.

  1. Hoop voor festivals: uitbraak op megafestival Servië met tienduizenden bezoekers blijft uit

    Hoop voor festivals: uitbraak op megafesti­val Servië met tienduizen­den bezoekers blijft uit

    Een flinke opsteker voor festivals en andere grote buitenluchtevenementen: op het vierdaagse EXIT Festival in Servië is na wetenschappelijk onderzoek géén corona-uitbraak geconstateerd, bevestigt een Servische gezondheidsautoriteit. Het eerste grote festival sinds de pandemie, dat van 8 tot en met 11 juli in Novi Sad plaatsvond, werd dagelijks door bijna 50.000 bezoekers bezocht, onder wie enkele honderden Nederlanders.