Twee Chinese legertoestellen op een basis in Kuala Lumpur, terug van een zoekactie ten westen van Perth.
Volledig scherm
Twee Chinese legertoestellen op een basis in Kuala Lumpur, terug van een zoekactie ten westen van Perth. © epa

Groep terroristen opgepakt in verband met MH370

Een groep terroristen is gearresteerd in verband met de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines. De elf verdachten maken deel uit van een nieuwe terroristische groep die banden zou hebben met het terreurnetwerk al-Qaida en bomaanslagen zou willen plegen in moslimlanden.

De groep werd aangehouden in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur en de staat Kedah nadat buitenlandse veiligheidsdiensten, waaronder de FBI en MI6, hun uitvoerig wilden ondervragen over vlucht MH370.

Sommige ondervraagden zouden al hebben toegegeven aanslagen te plannen in Maleisië, maar ontkennen iets te maken te hebben met het vliegtuig dat al bijna twee maanden spoorloos is.

'Dat het vliegtuig is gekaapt door militanten staat nog steeds hoog op de lijst van mogelijkheden', aldus een medewerker van de Maleisische veiligheidsdienst. De groep verdachten, in de leeftijd van 22 tot 55 jaar, zou bestaan uit onder anderen studenten, een weduwe en zakenlui.

Het toestel van Malaysia Airlines verdween 8 maart van de radar. Sindsdien ontbreekt elk spoor van het vliegtuig dat 239 passagiers aan boord had.

  1. Italiaanse politici halen in advertentie vernietigend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Italiaanse politici halen in adverten­tie vernieti­gend uit naar Nederland: ‘Egoïstisch en gebrek aan ethiek’

    Een groep prominente Italianen roept Duitsland in een paginagrote advertentie op niet zo ‘benepen en egoïstisch‘ te zijn als Nederland bij het bedenken van een financieel antwoord op de coronacrisis. ‘De Nederlandse houding is in ieder opzicht een voorbeeld van het gebrek aan ethiek en solidariteit’, schrijven burgemeesters en gouverneurs vandaag in de Frankfurter Allgemeine Zeitung.