Ter illustratie
Volledig scherm
Ter illustratie © ANP Archieffoto

Groepje steekt dakloze in brand in metrostation Berlijn

Een groepje van nog onbekende personen hebben vannacht op een metrostation in Berlijn een dakloze man in brand proberen te steken. De man bleef dankzij omstanders die ingrepen, ongedeerd.

De kleding en spullen van de 37-jarige man gingen volgens de politie in vlammen op. Omstanders schoten de dakloze te hulp. ,,Een machinist die de gebeurtenissen had opgemerkt, schoot te hulp met een brandblusser'', meldt een woordvoerder van de politie. 

De Duitse politie denkt dat er sprake is van vijf tot zes daders die de dakloze, die onder invloed was en diep sliep, met papier hadden bedekt en dat vervolgens aanstaken. Zij kunnen een aanklacht wegens poging tot moord tegemoet zien.

Het incident gebeurde in het metrostation Schönleinstraße.

  1. Traangas en rubberkogels bij protesten tegen Braziliaanse president

    Traangas en rubberko­gels bij protesten tegen Braziliaan­se president

    In Brazilië zijn zondag voor het eerst sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, groepen mensen de straat op gegaan om te protesteren tegen het regeringsbeleid van president Jair Bolsonaro. Daarbij kwam het in São Paulo en Rio de Janeiro tot confrontaties met aanhangers van de president en met de politie. In São Paulo trad de mobiele eenheid op met traangas en rubberkogels om de rivaliserende groepen uiteen te drijven.