Groepsfoto met meer dan 30 mensen gaat mis: balkon stort in

Twee vrouwen zijn in Melbourne overleden nadat het balkon waarop zij stonden instortte. Meer dan 25 anderen raakten gewond. De groep wilde juist een foto nemen.

Quote

De klap was van bijbelse proporties. Ik heb nog nooit zoiets gehoord

Buurman Andrew Stone

In de woning in het Australische Melbourne was een kerstfeest aan de gang. Het feest was bedoeld voor meer dan dertig tupperware-verkopers. Tijdens het feest kwam de groep op het idee om een groepsfoto te maken op het balkon van het huis. Dat gebeurde iets voor half elf gisteravond (lokale tijd).

Het balkon, waarop ook nog zware voorwerpen als een grote koelkast en een barbecue stonden, kon de last niet dragen. Het stortte in.

,,De klap was van bijbelse proporties”, zegt buurman Andrew Stone tegen het Australische 9News. ,,Ik heb nog nooit zoiets gehoord. Mensen uit de buurt namen stoelen, kussens en dekens mee naar buiten om de gewonden te helpen.”

Hulp

Meer dan een dozijn ambulances en andere hulpdiensten spoedden zich naar de rampplek. Brandweermannen werden opgeroepen om te helpen bij het bevrijden van mensen uit de brokstukken.

Voor een 59-jarige vrouw kwam de hulp te laat. Een 37-jarige vrouw overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Tien vrouwen en zeven mannen tussen de 20 en 69 jaar moesten voor behandeling aan hun verwondingen ook naar het ziekenhuis. Zo’n 12 anderen konden ter plekke worden verzorgd.

Melissa Seach zegt namens de hulpdiensten tegen Australische media dat de politie onderzoek doet naar het incident. Ze geeft aan dat naar verluidt meer dan dertig mensen op het balkon stonden toen het instortte. En onderzoeksleider Kerin Moloney zegt: ,,Dit is een tragedie, helemaal gezien het feit dat we slechts een week voor Kerstmis zitten.”

Volledig scherm
© Videostill YouTube