Een kind dat zojuist gered is gered door grenswacht Border Force, wordt aan wal getild in Dover.
Volledig scherm
Een kind dat zojuist gered is gered door grenswacht Border Force, wordt aan wal getild in Dover. © REUTERS

Groot-Brittannië gaat vluchtelingen op zee terugsturen

De Britse migratiedienst gaat (rubber)boten met migranten op het Kanaal terugsturen. Britse media melden dat autoriteiten van de Border Force zijn geïnformeerd over het plan en dat medewerkers al worden getraind om mensen op zee terug te sturen. Het is onduidelijk of de plannen ook voorschrijven dat migranten terug worden geholpen naar de Franse kust, of dat de bootjes uit de Britse wateren worden geweerd en aan hun lot worden overgelaten.

13 reacties

 • J Zeeman

  11 maanden geleden
  @Julia van Damme+@van Bergen: Ik denk dat jullie bedoelen Al meer dan 100 jaar corrupte politici helpen die omgekocht worden door multinationals uit onze landen zodat ze daar woekerwinsten kunnen boeken dmv hongerloontjes en kinderarbeid. Mensen riskeren hun leven en dat van hun kinderen echt niet uit "luiheid". Maar ja, als die vluchtelingen te dicht bij jullie in je eigen luie stoel komen moet je toch wat klagen over dat gepeupel. Stel je voor dat je echt zou helpen.
 • Cor van der Walk

  11 maanden geleden
  Als mensen van Frankrijk naar Engeland oversteken spreek je niet meer van vluchtelingen . Dat weet het AD toch ook, of vluchten ze voor de stokbroden en Macron ?
 • Julia van Damme

  11 maanden geleden
  @van Bergen: Dank voor uw compliment!
 • van Bergen

  11 maanden geleden
  @ Julia van Damme, Een mooi, gewogen antwoord. Empirisch, dus feitelijk. Dank u.
 • Julia van Damme

  11 maanden geleden
  Lieve mevrouw @Lianne Van schoten: Die mensen aan een beter bestaan helpen in hun eigen land doen we al meer dan 100 jaar (waterputten graven, irrigatie, gezondheidszorg etc.) Men kan zich afvragen hoe het komt dat men in die landen nog steeds niet zelfvoorzienend is. Mijn antwoord: Omdat je van werken moe wordt. Een gunstige uitzondering: Kenia, waar mijn haricots verts en peultjes vandaan komen. Daar lukt het ze blijkbaar wel. Condooms en de pil uitdelen wil misschien ook wel helpen.