Volledig scherm
Moslims tijdens de hadj © ap

Grootmoefti tijdens hadj: islam verbiedt terrorisme strikt

De grootmoefti van Saudi-Arabië, Sheikh Abdulaziz al- Sheikh heeft tijdens de hadj gezegd dat de islam terrorisme strikt verbiedt. 'De islam verbiedt terrorisme onder elke voorwaarde. De islam veroordeelt alle geweld en terrorisme die de wereld tegenwoordig plagen. Moslims zouden hun liefde voor vrede en eenheid moeten tonen', zei de grootmoefti op het hoogtepunt van de jaarlijkse bedevaart.

Mogelijk tot 1,5 miljoen gelovigen dromden maandag samen op de Saudische berg Arafat, waar ze baden en luisterden naar de jaarlijkse rede van de belangrijke geestelijke. Velen schuilden onder kleurrijke tenten om te ontsnappen aan de hoge temperaturen, die oplopen tot 40 graden, meldt de Pakistaanse krant Dawn.

De hadjpelgrims zijn eerder in Mekka geweest om te bidden bij de Ka'aba, de heilige steen waarop elke moslim ter wereld vijf maal per dag de gebeden hoort te richten. Daarna gingen ze in groten getale naar Mina, waar ze de rituelen nadeden die de profeet Mohammed 14 eeuwen eerder zou hebben uitgevoerd. De hadj eindigt vrijdag.