Volledig scherm
De gewraakte poster van restaurant Trendy Shrimp. © Qianjiang Evening Post

Grote borsten? Korting op je maaltijd!

Niet iedereen is even blij met het aanbod van een Chinees restaurant om vrouwen met een grotere cupmaat korting aan te bieden. Bij de gemeente Hangzhou stromen de klachten binnen, maar de restauranteigenaar claimt dat hij het nog nooit zo druk heeft gehad.

Quote

Sinds het begin van deze promotie-ac­tie is het aantal klanten met 20 procent gestegen

Trendy Shrimp-bedrijfsleider Lan Shenggang

De posters van restaurant Trendy Shrimp in Hangzhou hangen sinds 1 augustus door de stad. Daarop staat dat hoe groter de borsten van de klant zijn, hoe meer korting ze krijgt. Maar volgens de lokale krant Qianjiang Evening Post is niet iedereen blij met de reclame. Een van de klachten is dat het om 'vulgaire reclame' gaat die 'discriminerend naar vrouwen' is.

Onzin, stelt Trendy Shrimp-bedrijfsleider Lan Shenggang. ,,Sinds het begin van deze promotie-actie is het aantal klanten met 20 procent gestegen.'' Hij voegde daar aan toe dat 'sommige meisjes heel trots zijn - die hebben niets te verbergen'.

Shenggang verklaart wel dat klanten liever hun korting opeisen bij vrouwelijke bedienden dan bij de mannelijke medewerkers. Vooral omdat ze 'gênante situaties willen voorkomen'. 

Knappe bezoekers

Het is overigens niet de eerste keer dat een restaurant in China mensen korting geeft op basis van uiterlijk. In januari 2015 kregen knappe bezoekers van een restaurant in Henan korting en bij een eetgelegenheid in Chongqing konden dikke mannen en dunne vrouwen een lagere rekening krijgen.