Volledig scherm
De foto van de man roept een hoop reacties op. © rv

Grote commotie om grijnzende naakte man op dode haai

Op sociale media is een hoop consternatie ontstaan over een foto van een gezette naakte man die al grijnzend bovenop een - vermoedelijk - dode haai ligt. Dierenrechtenorganisaties spreken hun afschuw uit over het tafereel. Het is nog niet bekend wie de man is. 

De Britse presentatrice en maker van natuurdocumentaires Anneka Svenska plaatste de foto van de man vorige week op Twitter. 'Wie is deze man? Alsjeblieft, help om hem te vinden zodat we hem kunnen vragen waarom hij dit doet? Wat is er grappig aan het vernederen en afslachten van dieren?' Het ongelukkige dier is waarschijnlijk een Kortvinmakreelhaai of een Blauwe haai. 

De foto werd direct opgepakt door verschillende dierenrechtenorganisaties en is inmiddels ruim 1000 keer geretweet. Direct nadat de foto online stond, kwamen de eerste suggesties over de identiteit van de man. Beweerd werd dat het zou gaan om de Amerikaanse footballcoach Jim McElwain. Ernaar gevraagd, gaf McElwain in Amerikaanse media echter snel aan niet de blote man te zijn. 

Jachttrofeeën

Ook de Amerikaanse jager Jimmy John Liautaud wordt verdacht. De jager staat erom bekend vaak op de foto te gaan met zijn jachttrofeeën. Er doken eerder foto's van hem op met een dode olifant, neushoorn en bruine beer. De jager heeft nog niet op de beschuldigingen gereageerd. In een interview in 2015 gaf hij aan niet meer op groot wild te jagen.