Sleepboten begeleiden cruiseschip MSC Orchestra bij zijn vertrek uit Venetië op 5 juni 2021. Het cruiseschip was twee dagen eerder het eerste dat na zeventien maanden weer afmeerde in de Dogenstad.
Volledig scherm
Sleepboten begeleiden cruiseschip MSC Orchestra bij zijn vertrek uit Venetië op 5 juni 2021. Het cruiseschip was twee dagen eerder het eerste dat na zeventien maanden weer afmeerde in de Dogenstad. © AFP

Grote cruiseschepen verbannen uit beschermde binnenstad Venetië

Cruiseschepen mogen vanaf 1 augustus niet meer aanleggen in Venetië. Dat heeft de Italiaanse regering vanavond per decreet bepaalt. De enorme schepen moeten voortaan aanleggen in Porto Marghera, iets verderop in de lagune. Cruise-maatschappijen waren gecompenseerd voor eventuele schade.

  1. Elon Musk was eventjes niet meer de rijkste man ter wereld: ‘Hij heeft te veel betaald voor Twitter’
    34

    Elon Musk was eventjes niet meer de rijkste man ter wereld: ‘Hij heeft te veel betaald voor Twitter’

    Elon Musk was woensdag even niet meer de rijkste man ter wereld, zegt zakenblad Forbes. Door de aankoop van Twitter en de aandelen in Tesla die hij daarvoor van de hand deed, is zijn vermogen dit jaar gedaald. De Fransman Bernard Arnault werd daarna de rijkste. Hij is eigenaar van luxeconcern LVMH, dat modehuizen als Louis Vuitton, Christian Dior en Fendi bezit, maar ook diverse drankmerken als champagnehuis Moët & Chandon en cognacmerk Hennessy.