Volledig scherm
Archieffoto. © REUTERS

'Hackers stelen foto's plastische chirurgie royals en beroemdheden'

Hackers hebben gedreigd schokkende foto's te publiceren van beroemdheden en leden van verschillende koningshuizen. De foto's zouden zijn gestolen bij een arts van een bekende kliniek voor plastische chirurgie in Londen.

Volledig scherm
De bewuste kliniek voor plastische chirurgie staat bekend om haar beroemde klanten. © London Bridge Plastic Surgery

De London Bridge Plastic Surgery and Aesthetic Clinic bevestigt in een verklaring op haar website dat vorige week foto's en dossiers van klanten ontvreemd zijn. ,,We hebben meteen maatregelen genomen om de aanval te blokkeren en onze patiëntengegevens te beschermen. De politie is op de hoogte gebracht en onderzoekt de zaak", zo verklaarde een woordvoerder van de kliniek vandaag tegenover de Britse nieuwszender Sky News. Van de kliniek in hartje Londen is bekend dat ze veel beroemde klanten heeft.

Genitale- en borstcorrecties

De hackers hebben een aantal ontvreemde foto's naar de Amerikaanse nieuwssite Daily Beast (DB) gestuurd. Die zegt dat de groep The Dark Overlord achter de computerinbraak zit. De hackers dreigen 'bewijsmateriaal' naar buiten te brengen waaruit blijkt dat leden van Koninklijke families plastische chirurgie (hebben) ondergaan om hun 'looks' te veranderen. Onder dat vermeende bewijsmateriaal afbeeldingen van genitale- en borstcorrecties. 

Op sommige foto's die de site heeft ingezien staan volgens DB naakte patiënten afgebeeld. Wie er op de foto's staan en wat de hackers precies willen is nog niet bekend.

Netflix-serie

De hackersgroep pleegt dit soort inbraken meestal om gedupeerden te dwingen te betalen om publicatie van gevoelig materiaal tegen te gaan. The Dark Overlord kwam al herhaaldelijk in het nieuws met het ontvreemden van gegevens van scholen, medische centra en zelfs Netflix, de Amerikaanse aanbieder van video op verzoek via het internet. 

In mei van dit jaar werden door deze groep enkele nog niet uitgezonden afleveringen gestolen van de Netflix-serie Orange Is the New Black. Met die beelden probeerde de groep streamingsdienst af te persen, maar Netflix weigerde over de brug te komen. De beelden werden daarop op internet gezet.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.