Volledig scherm
Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en cabaretier Sanne Wallis de Vries geven om middernacht het startschot. © ANP

Half miljoen voor Syriërs door nachtwandeling Rotterdam

RotterdamNog voordat ze een stap hebben verzet, hebben de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling 450.000 euro opgehaald voor noodhulp aan Syriërs. De organisatie verwacht donderdagavond laat 1200 deelnemers aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en cabaretier Sanne Wallis de Vries geven om middernacht het startschot.

Zowel de opbrengst als het aantal lopers is hoger dan de vorige vier edities. Bekende en onbekende Nederlanders, onder wie acteur Waldemar Torenstra, presentatrice Hadassah de Boer en diverse Kamerleden vertrekken dan richting Den Haag.

Met de tocht van 40 kilometer komen de lopers in actie voor de miljoenen Syrische vluchtelingen die de dupe zijn van de burgeroorlog in het land. Stichting Vluchteling gebruikt de opbrengst van de sponsorloop voor medische hulp, voedsel en sanitaire voorzieningen.

De deelnemers komen in de ochtend aan bij het Humanity House in Den Haag. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) verwelkomt hen daar.

  1. Volgepakte SpaceX-raket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Volgepakte Spa­ceX-ra­ket brengt as van overleden astronaut de ruimte in

    Ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft vannacht voor de derde keer zijn krachtigste raket, de Falcon Heavy, de ruimte ingestuurd. Het is de eerste keer dat het Amerikaanse ministerie van Defensie op de raket meelift. Aan boord van de tot STP-2 gedoopte vlucht zijn 24 onderzoekssatellieten, waaronder een atoomklok, een zonnezeil en een proefopstelling voor ‘groene’ raketbrandstof. De al overvolle Falcon Heavy nam ook de as van 151 personen mee het heelal in.