Volledig scherm
Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en cabaretier Sanne Wallis de Vries geven om middernacht het startschot. © ANP

Half miljoen voor Syriërs door nachtwandeling Rotterdam

RotterdamNog voordat ze een stap hebben verzet, hebben de deelnemers van de Nacht van de Vluchteling 450.000 euro opgehaald voor noodhulp aan Syriërs. De organisatie verwacht donderdagavond laat 1200 deelnemers aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en cabaretier Sanne Wallis de Vries geven om middernacht het startschot.

Zowel de opbrengst als het aantal lopers is hoger dan de vorige vier edities. Bekende en onbekende Nederlanders, onder wie acteur Waldemar Torenstra, presentatrice Hadassah de Boer en diverse Kamerleden vertrekken dan richting Den Haag.

Met de tocht van 40 kilometer komen de lopers in actie voor de miljoenen Syrische vluchtelingen die de dupe zijn van de burgeroorlog in het land. Stichting Vluchteling gebruikt de opbrengst van de sponsorloop voor medische hulp, voedsel en sanitaire voorzieningen.

De deelnemers komen in de ochtend aan bij het Humanity House in Den Haag. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) verwelkomt hen daar.

  1. Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Lugubere grapjas komt onder trein: ‘Hopelijk hebben jullie veel vertraging’

    Een Belgische treinmachinist is zich vanochtend bij het binnenrijden van station Torhout een ongeluk geschrokken. Voor het oog van verbouwereerde reizigers lag daar languit een man tussen de rails. De machinist wist zijn trein niet op tijd tot stilstand te brengen en reed met een slakkengang over de man heen. Toen het gevaarte stilstond, krabbelde de man op en riep: ‘Zo, hopelijk hebben jullie allemaal veel vertraging’.