Hartverscheurende beelden: jongetje achtervolgt bruut die zijn hondje steelt

VideoDe Britse politie onderzoekt de diefstal van een Jack Russell uit de handen van een jongetje in Crewe. Van de diefstal zijn bewakingsbeelden, die zijn hartverscheurend. Te zien is hoe een oudere jongen het hondje in zijn armen neemt en er dan vandoor gaat. Het jonge slachtoffer rent nog achter de dief aan, zo hard hij kan, maar hij is kansloos. Hoewel de hond is teruggevonden, is de dader nog niet gevat.

Volledig scherm
Het moment dat de oudere jongen ervandoor gaat met Jack Russel Mela. © Bewakingsbeelden Chere

De dramatische gebeurtenis vond vorige week vrijdag plaats in Crewe, zo'n 78 kilometer zuidoostelijk van Liverpool. Het zoontje van Aleksandra Pater liet de drie maanden oude Jack Russel Mela uit. Het dier was netjes aangelijnd, toen een oudere jongen eerst met Paters zoon meeliep en daarna Mela in zijn handen nam. Bij het oversteken van een straat nam de tiener plots de benen.

Hij ging ervandoor met de Jack Russel in zijn armen. Paters zoontje rende achter de dief aan maar was kansloos, het leeftijdsverschil was te groot, Paters zoontje te langzaam. 

Een noodkreet ging al snel rond op verschillende facebookpagina's die zich richten op weggelopen of gestolen huisdieren. Aleksandra Pater deelde daarna ook bewakingsbeelden van de diefstal. ,,Zet het geluid aan. Deze beelden doen je hart breken. Je hoort het jongetje ‘stop’ roepen. We moeten haar (het hondje Mela, red.) vinden. We moeten haar thuis brengen’’, luidde de begeleidende tekst op een van de pagina's.

Lees door onder de facebookpost.

Michelle Morris Bramwell

PLEASE SHARE, JOIN AND HELP FIND STOLEN MELA CHESHIRE ***Someone must know who this is*** We need to find her. Stolen from underwood lane at 12pm and headed towards Derby Street on 4th January. This...

Gedeeld

Quote

We willen Mela veilig terugbren­gen waar ze thuishoort, bij haar familie

Sergeant John Myatt , Politie van Cheshire

De bewakingsbeelden werden 17.000 keer gedeeld. Ook volgden vele steunbetuigingen aan het getroffen gezin en verwensingen aan het adres van de tiener. De ouders van het jongetje flyerden en loofden een beloning uit voor de gouden tip die zou leiden tot de vondst van hun trouwe viervoeter. Ook de politie van Crewe nam de zaak in onderzoek.

,,Dit is overduidelijk een erg moeilijke tijd voor de familie die Mela erg mist. Ik roep eenieder die iets weet over waar Mela kan zijn nadrukkelijk op naar zijn of haar geweten te luisteren en ons dat te laten weten’’, zei sergeant John Myatt van de politie van Cheshire in verschillende Engelstalige media. ,,We willen Mela veilig terugbrengen waar ze thuishoort, bij haar familie.’’

Blij nieuws

Vandaag volgde goed nieuws voor het gezin Pater. Mela werd teruggevonden. Ze werd onderzocht door een dierenarts. Het dier was wat zenuwachtig en hongerig maar verkeerde verder in goede conditie. Een uur geleden postte een blije moeder op haar facebookpagina enkele foto's van de hereniging van Mela met haar kinderen, waaronder het jongetje dat zo zijn best had gedaan de dief te grijpen.

,,Ik wil heel graag alle mensen bedanken die de tijd namen en moeite deden om Mela te vinden. Jullie zijn geweldig", schrijft ze bij foto's van Mela en haar kinderen. De politie van Chesire bevestigt de vondst van het dier via Facebook. ,,Het dier is veilig terug’’, zegt een woordvoerder. ,,Er zijn nog geen arrestaties gedaan en het onderzoek gaat verder.’’

Aleksandra Pater

I Would like to thank you to all the people who took the time and effort to find Mela, it has taken a lot of time to find her but in the end she came home safely. I am very grateful for all the...