Volledig scherm
Ivan wordt geholpen door hulpverleners. © ATN/site Komsomolskaya Pravda

Heeft paraglider Ivan 's werelds grootste splinter in zijn schouder?

Foto's van Ivan Krasouski gingen gisteravond de wereld over. Op de plaatjes is te zien hoe de 36-jarige Wit-Rus op een ziekenhuisbed ligt. Met een ontbloot bovenlijf, bloed op zijn lichaam en... een vuistdikke boomstam dwars door zijn schouder.

Quote

Ik wilde gelijk weer opstaan, maar dat lukte niet. Iets hield me tegen

Ivan Krasouski

Engelstalig media pikten het incident uit Wit-Rusland op. De 36-jarige man had een vlucht gemaakt in zijn zelfgemaakte paramotor, een gemotoriseerd karretje onder een parapente. Boven het plaatsje Olshany, ten zuidwesten van hoofdstad Minsk, ging het mis. Een touw brak en Ivan verloor de controle over zijn vlieggerei. Een niet al te zachte noodlanding volgde. Ivan crashte in een bos.

Tegen lokale media vertelt de man: ,,Ik dacht dat ik zacht was gevallen, dat het wel ging." De pijn viel blijkbaar mee, aldus de man met al vijftien jaar ervaring in het vliegen. ,,Ik wilde gelijk weer opstaan, maar dat lukte niet. Iets hield me tegen. Er stak een boomstam uit mijn schouder, zo dik als een watermeloen."

Vrienden en hulpverleners bevrijdden hem uit zijn benarde positie. De stam werd afgezaagd, maar nog niet uit zijn schouder gehaald. ,,Ik zei nog: Haal hem er maar uit", vertelt Ivan. 'Ben je gek', zouden de hulpverleners hebben gezegd, 'je zou kunnen doodbloeden'.

Poseren

De boomlange Rus werd naar het ziekenhuis gebracht. Op het ziekenhuisbed poseerde hij geduldig en grappen makend voor foto's gemaakt door artsen en verpleegkundigen waarna een succesvolle operatie volgde. Volgens het Wit-Russische Komsomolskaya Pravda zouden de artsen de man de stronk hebben beloofd als aandenken. 

De onfortuinlijke Ivan besloot zelf ook maar wat foto's op sociale media te plaatsen. 'De dokters hebben ook al beelden verspreid, dus er is niks meer te verbergen. Moet je zien.'