Volledig scherm
© AFP

Heel Zuid-Afrika smult van liefdesverhaal in de KFC

Als Hector Mkansi in een vestiging van KFC door de knieën gaat voor Nonhlanhla Soldaat smult heel Zuid-Afrika er binnen de kortste keren van. De sociale media ontploffen.

Het filmpje op Twitter slaat alle records. In een KFC-restaurant in Johannesburg gaat een man door de knieën als de kipmaaltijd die zij hebben besteld voor de helft is verorberd. Hij houdt een ring vast die hij om haar vinger schuift. De vrouw houdt verlegen de andere hand voor haar mond. Allebei lachen ze van oor tot oor.

Omstanders filmen het hartverwarmende aanzoek. Een van hen, Kateka Malobola, deelt de beelden met vrienden op WhatsApp en er zijn zoveel reacties dat hij de opname ook op Facebook en Instagram zet. ,,En dan ontploft de boel’’, zegt Malobola. Het aanzoek wordt in recordtijd een hit op alle sociale media in Zuid-Afrika.

Hulp

De reactie van KFC laat niet lang op zich wachten. De keten vraagt iedereen op twitter om hulp. KFC wil weten wie het stel is. Na meer dan 17.000 retweets wordt duidelijk om wie het gaat: Bhut’ Hector Mkansi en Nonhlanhla Soldaat. Het is het startschot voor een volgend hoofdstuk: mensen vallen over elkaar heen met aanbiedingen om van hun huwelijk een topdag te maken. Het stel krijgt een accommodatie aangeboden voor een huwelijksreis, Audi in Zuid-Afrika wil hen er met een luxe auto naar toe brengen. Musici willen optreden op hun feest. ,,Dat doe ik kosteloos want ik houd van de liefde’’, twittert de populaire Zuid-Afrikaanse zanger en tekstschrijver Zakes Bantwini.

Bier

Het blijft cadeau’s regenen. Het tijdschrift DRUM belooft twee pagina’s vrij te maken voor een reportage. ,,Dan kunnen jullie vertellen over je prachtige liefdesverhaal’’, aldus het blad. Bedrijven bieden gratis bier en eten aan voor het feest of willen hen trakteren op gratis sportkleding.

‘Zuid-Afrika bedankt’

Mkansi en Soldaat laten na enige tijd via Sowetan.LIVE van zich horen. Ze zeggen dat zij ‘totaal verrast’ zijn door alle aandacht. Ze bedanken iedereen voor alle gelukwensen en aangeboden cadeau’s maar ze zijn al getrouwd. In 2012. ,,Ik was niet tevreden over de ring die ik toen voor had gekocht en ik wilde mijn vrouw daarom nu verrassen met een veel mooiere’’, aldus Hector Mkansi. ,,Zuid-Afrika bedankt. Voor alle mooi, warme woorden. We hadden nooit kunnen vermoeden dat ons liefdesverhaal zoveel mensen zou ontroeren.’’

  1. Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arrestaties in Parijs
    Update

    Eerste verjaardag Gele Hesjes: rellen en meer dan 150 arresta­ties in Parijs

    De eerste verjaardag van de ‘Gele Hesjes’ is in Parijs uitgedraaid op rellen. Deelnemers aan de onlusten, van wie er veel in het zwart gekleed waren en hun gezicht bedekt hielden, vernielden de gevel van een bankfiliaal, staken enkele auto’s en vuilnisbakken in brand en smeten straatstenen en flessen naar de oproerpolitie. In de Franse hoofdstad zijn tot halverwege vanavond bijna 150 mensen opgepakt voor de onlusten.