Volledig scherm
Screenshot van video van de vechtpartij. © RV

Heethoofden op de vuist in Brussel: 'Ze vechten zelfs met verkeersborden'

videoEen honderdtal heethoofden ontstak vanmiddag in een heuse vechtpartij op straat in de plaats Anderlecht bij Brussel. De politie kreeg een eerste oproep binnen om 15.30 uur, maar trof bij aankomst enkel een lichtgewonde vrouw aan. Even later bleken de vechtersbazen opnieuw te zijn samengekomen aan de Anderlechtsepoort. Daar gingen ze weer met elkaar in de clinch.

,,Zo’n 60 tot 100 mensen waren de straat opgetrokken”, zegt de politiewoordvoerder. ,,Ze gingen elkaar te lijf met onder meer losgerukte verkeersborden.” Zodra de politie toekwam, vluchtte de meute weg.

Een getuige heeft het tegen de Franstalige nieuwssite RTL Info over onder meer messen en wapenstokken. De heethoofden zouden ook auto’s beschadigd hebben. ,,Men waant zich in Chicago!”, aldus getuige Bilal.

Vijf mensen opgepakt

De politie vermoedt dat het om Syrische Roma-zigeuners gaat, die al enkele weken in een nabijgelegen parkje kamperen en mensen uit de buurt. ,,Al is dat nog niet zeker.”

Bij de tweede confrontatie trof de politie geen gewonden aan. Ze pakten wel een vijftal vechtersbazen op. Enkele patrouilles blijven ter plaatse om de heethoofden weg te houden.