Heidi Cruz en Melania Trump worden betrokken in het moddergooien tussen hun mannen.
Volledig scherm
Heidi Cruz en Melania Trump worden betrokken in het moddergooien tussen hun mannen. © EPA/AFP

Heidi Cruz en Melania Trump mikpunt moddergevecht

De echtgenotes van de Republikeinse presidentskandidaten Ted Cruz en Donald Trump zijn mikpunt van spot geworden in het hanengevecht tussen hun mannen. Via Twitter kibbelen zij over onder meer het uiterlijk van hun vrouwen.

Quote

Donald, echte mannen vallen geen vrouwen aan

Ted Cruz

Trump reageerde uiterst gepikeerd op de advertentie van een groep tegenstanders, waarin de naaktfoto is gebruikt die ex-model Melania ooit door een fotograaf van het Britse blad GQ liet maken in Trumps vliegtuig. ,,Maak kennis met Melania Trump, uw nieuwe First Lady", luidt het bijschrift . ,,Of stem op Ted Cruz."

Leugenaar
Via Twitter verzocht Trump 'Leugenaar Cruz' voorzichtig te zijn, 'of ik doe een boekje open over jouw vrouw'. De twee Republikeinen zijn verwikkeld in de eindstrijd om de nominatie van hun partij voor de presidentsverkiezingen in november. Trump is de onbetwiste koploper, Ted Cruz is de enige tegenstander die nog een kans heeft hem te verslaan. Deze week won Cruz de voorverkiezing in Utah, waar een anti-Trumpcomité de gewraakte advertentie over Melania toonde om Mormoonse kiezers weg te lokken bij Trump.

Moddergevecht
Trump won in Arizona, waardoor hij toch nog wat uitliep, maar Cruz hield met zijn winst de hoop levend dat de controversiële miljardair nog te stoppen is. Cruz sloeg via twitter terug toen Trump dreigde zijn vrouw in het moddergevecht te betrekken: ,,De foto komt niet van ons, Donald. Als je probeert Heidi aan te vallen, ben je laffer dan ik dacht." Trump retweette gisteren op zijn beurt een onflatteuze foto van Heidi Cruz naast een zwoel kijkende Melania Trump, waar een aanhanger onder had vermeld dat  'de foto's meer zeggen dan duizend woorden'. Een uur later schreef Cruz: 'Donald, echte mannen vallen geen vrouwen aan.'

Affaire

Heidi Cruz merkte inmiddels zelf fijntjes op dat Trump wel vaker dingen zegt 'die geen basis in de realiteit hebben'. Het is onduidelijk wat Trump over haar naar buiten denkt te kunnen brengen, maar mogelijk heeft het te maken met een affaire uit 2005, toen ze door de politie in Austin zittend langs een snelweg werd gevonden. Ze kampte met een depressie nadat ze haar droombaan in  Washington opgaf om met haar man terug naar Texas te verhuizen, waar hij de politiek in wilde maar zij tegen een cultuur aanliep waarin weinig vrouwen carrière maakten.

Volgens Liz Mair, de oprichter van de anti-Trumpgroep die de naaktfoto van Melania Trump verspreidde, probeert het team van Trump al langer geruchten de wereld in te helpen dat Heidi Cruz een crimineel met psychische problemen is.

 1. Bewondering voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaamheid laat zien
  PREMIUM
  DAGBOEK ITALIË

  Bewonde­ring voor de paus, die met Pasen de kracht van de eenzaam­heid laat zien

  Italië maakt zich, net als Nederland, op voor het paasweekend. Het is traditioneel een moment dat Italianen op familiebezoek gaan of eropuit trekken. Dat mag nu dus niet. De controles zullen dit weekend worden verscherpt om te voorkomen dat mensen toch op pad gaan. Ook het Vaticaan bereidt zich voor op een bijzonder Pasen. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’
  PREMIUM
  Dagboek Italië

  ‘Premier Conte groeit de laatste weken uit tot een soort corona-Churchill’

  Nederland krijgt een app waarmee de overheid de verspreiding van het coronavirus kan monitoren. Iedereen kan nu gevolgd worden door de overheid en dat vinden we volstrekt normaal. Iets wat de meeste mensen tot voor een maand geleden onvoorstelbaar vonden, wordt nu geaccepteerd. Het vertrouwen in de overheid is groot, in Italië komen daar al barstjes in. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 3. Een half jaar na peperdure gentherapie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt
  PREMIUM

  Een half jaar na peperdure genthera­pie: Pia doet het goed, maar we hadden op méér gehoopt

  Pia Boehnke, de Vlaamse baby met de zeldzame spierziekte SMA type 1, werd een half jaar geleden behandeld met de peperdure gentherapie Zolgensma. Het medicijn kostte 1,9 miljoen euro en het meisje, nu 16 maanden oud, doet het goed. Ze gaat zienderogen vooruit, kan soms tien seconden rechtop zitten en eet zelfstandig, maar het grote wonder is niet geschied. Moeder Ellen De Meyer: ,,Het doet ongelooflijk veel pijn om te beseffen wat Pia niet kan en ook nooit zal kunnen.”