Heineken-bierflesjes. Het biermerk trekt zich volledig terug uit Rusland vanwege de Oekraïne-oorlog.
Volledig scherm
Heineken-bierflesjes. Het biermerk trekt zich volledig terug uit Rusland vanwege de Oekraïne-oorlog. © Reuters

Heineken trekt zich volledig terug uit Rusland vanwege Oekraïne-oorlog

updateHet Nederlandse biermerk Heineken trekt zich volledig terug uit Rusland vanwege de Russische invasie van Oekraïne. Het bedrijf maakte begin deze maand al bekend te stoppen met de productie en verkoop van Heineken-bier in Rusland. Ook liet het merk toen weten nieuwe investeringen en  export naar Rusland te stoppen. 

17 reacties

 • arnold vermeer

  12 maanden geleden
  van nieuwkoop slaat de spijker op zn kop. alle verhoudingen zijn zoek.
 • Hans Laats

  12 maanden geleden
  Hans Laats. Heineken weg , niet meer in Rusland maar dit deert Rusland niet. Zij gaan met China in zee dus ook Chineesbier🤔 . Alzo is de sancties niet doel treffend want Rusland gaat de economische betrekkingen met China STEVIG aanhalen en er gaat meer gas en olie naar China en zo gaat Europa gas en olie in Chine importeren en hebben de Oostelijke wereldmacht de EU in de tang.
 • Annemieke Hamers

  12 maanden geleden
  TOP HEINEKEN!!!! Trots op jullie…. Ben familie van oud Heineken directeur, zelf gewerkt bij Heineken, en mijn zus nu bij vrumona, al 25 jaar!!!! Wij staan achter, naast en voor jullie.!!!!!!!
 • jan van Blitterswijk

  12 maanden geleden
  Voor de Russen en de rest van de wereld is het drinken van een Heineken een kwestie van 'kijk mij eens interessant doen' terwijl de lokale bieren vaak met kop en schouder boven het gele Heineken bocht uitsteken. Gaat Heineken weg uit Rusland dan kopen de Chinezen de hele santenkraam om er vervolgens met Russische gerst een brouwsel in elkaar te flansen. Slechter van smaak kan het zo wie zo niet worden.
 • Hans Bik

  12 maanden geleden
  Helemaal eens met Van Nieuwkoop! Die Russen zijn straks de meest gezonde mensen in de wereld. Geen Heineken, geen McDonald’s! Het is ook beide niet te knagen!