Volledig scherm
© AFP

Hek met 'liefdessloten' valt van brug Parijs

De Pont des Arts, een van de bruggen over de Seine in Parijs, is zondag enige uren afgesloten geweest, nadat een metalen rooster met 'liefdessloten' van het gevaarte was gevallen. Sinds een jaar of 5 laten veel verliefde stelletjes hangsloten, vaak met hun namen erin gegraveerd, op de brug achter als symbool van hun duurzame liefde en gooien de sleutels in de rivier.

Niemand raakte gewond toen het rooster naar beneden kwam, meldden Franse media. De voetgangersbrug bij het museum het Louvre ging weer open, nadat twee roosters met sloten langs de brug tijdelijk door houten exemplaren waren vervangen.

Het gemeentebestuur van de Franse hoofdstad zijn de sloten al langer een doorn in het oog. Het zoekt een alternatief, omdat de sloten de brug zouden ontsieren. Harde maatregelen blijven echter uit, omdat de gemeente bang is toeristen af te schrikken, temeer omdat het een geliefd reisdoel is van verliefde mensen.

  1. Noodtoestand in Amerikaanse steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders’
    Video

    Noodtoe­stand in Amerikaan­se steden na felle protesten: ‘Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootou­ders’

    De agent die in Minneapolis George Floyd doodde is gearresteerd, maar felle protesten tegen politiegeweld houden aan in de hele VS. In Atlanta bestormden actievoerders het hoofdkantoor van de tv-zender CNN en in Washington ging het Witte Huis korte tijd dicht vanwege oprukkende betogers. De staat Georgia heeft in Atlanta en steden in de omgeving inmiddels de noodtoestand afgeroepen. In Minnesota is zelfs de National Guard gemobiliseerd. ,,Ik vecht hetzelfde gevecht als mijn grootouders”, zegt actievoerster Onni Adams in New York.