Volledig scherm
Heleen Mees met haar advocaat © EPA

Heleen Mees eist 20 miljoen dollar schadevergoeding van ex-minnaar

Heleen Mees eist 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) schadevergoeding van haar ex-minnaar Willem Buiter. Nadat hij haar na een uit de hand gelopen, geheime affaire aanklaagde vanwege stalking belandde ze in de gevangenis en raakte ze haar werk kwijt.

Volledig scherm
Econoom Willem Buiter © Nederlandse Freelancers

De schadeclaim is gebaseerd op diverse valse aangiften die Buiter heeft gedaan bij de politie, zoals beschuldigen van stalking, lastigvallen, bedreiging en een reeks van valse en misleidende mededelingen over Mees' seksueel obsessief gedrag, aldus Mees' advocaat Olav Haazen. De eis tot schadevergoeding heeft ze ingediend bij een rechtbank in New York. 

Mees verdenkt Buiter ervan dat hij zijn vrouw wilde doen geloven dat Mees niet zijn minnares, maar een stalker was om op die manier een echtscheiding te voorkomen. Mees en Buiter zochten elkaar jarenlang in het geheim op. Maar toen Buiter met zijn vrouw van Londen naar New York verhuisde, waar Mees ook woont, klaagde hij haar vrijwel meteen aan. 

Nu wil Mees geld zien, 20 miljoen dollar (15,8 miljoen euro) om precies te zijn. Ze zegt dat haar carrière volkomen 'vernietigd' is en dat ze veel emotionele schade heeft ondervonden door haar verblijf in de beruchte Rikers Island gevangenis in New York, waar ze kort na haar arrestatie enkele nachten moest verblijven.