Een talibanstrijder met een Amerikaans geweer.
Volledig scherm
Een talibanstrijder met een Amerikaans geweer. © AP

Helikopters, vliegtuigen, humvees: de taliban hebben nu Amerikaans wapenarsenaal

De strijders van de taliban mogen er dan vaak verfomfaaid en een beetje middeleeuws uitzien, de wapens die ze tegenwoordig dragen zijn dat allerminst. Op foto’s op sociale media poseren ze trots met geavanceerd, Amerikaans, militair materiaal. 

45 reacties

 • Marcel Breukink

  1 jaar geleden
  De geschiedenis herhaalt zich want uiteindelijk is Osama Bin Laden ook het gevolg van opleiding en bewapening door VS. Maar ja Verde doet niemand iets. Ze moesten notabene Europa helpen tijdens de oorlog in Joegoslavië.
 • Huus Kara

  1 jaar geleden
  Ze wisten alleen niet hoe ze taliban moesten bewapenen ...nu wel is gewoonweg opgezet spel .. 20 jaar wat heb je gedaan in dat land????
 • George wielaart

  1 jaar geleden
  Kortom een tweede Irak alleen toen ging IS er met alle wapens vandoor. Ook de Nederlandse missie is voor niets geweest heeft alleen maar belastinggeld gekost en doden jonge mensen. Wat een amateurs en prutsers hebben we toch in de politiek
 • van der Kolk

  1 jaar geleden
  De soldaten op de derde foto dragen volgens mij Kalasjnikovs, niet echt Amerikaans. Verder geld natuurlijk dat zodra de reservedelen op zijn, veel van het wat grotere materieel onbruikbaar wordt.
 • Marco S. Zelf

  1 jaar geleden
  Ik denk dat die vliegtuigen en helicopters op afstand aan de grond gehouden kunnen worden. Met alle communicatiesystemen die er zijn zou het mij ook niet verbazen als ze exact weten waar het staat en wat het doet. Bepaald dom zijn ze niet in de US of A.