De oecumenische herdenking vindt zondagmiddag plaats op de steiger voor museum De Hermitage aan de Amstel in Amsterdam.
Volledig scherm
De oecumenische herdenking vindt zondagmiddag plaats op de steiger voor museum De Hermitage aan de Amstel in Amsterdam. © anp

Herdenking voor omgekomen vluchtelingen in Amsterdam

Voor de vele vluchtelingen die stierven op hun reis naar Europa, vindt zondagmiddag in Amsterdam een herdenking plaats. Hierbij nemen verhalen over overleden migranten een belangrijke plaats in.

Quote

Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Meestal naamloos, in stilte

De oecumenische herdenking op de steiger voor museum De Hermitage aan de Amstel in Amsterdam is door de organisatoren aangekondigd met onder meer een overlijdensadvertentie in de krant. ,,Aan de buitengrenzen van Europa spelen zich dagelijks drama's af. Mensen die op zoek zijn naar een beter en veiliger leven, verdrinken in zee of komen op andere manieren onderweg om. Meestal naamloos, in stilte."

Dominee Arjan Plaisier van de Protestantse Kerk Nederland, pater Saliba Antonios van de Syrisch-Orthodoxe Kerk en bisschop Jan Hendriks van het Bisdom Haarlem verlenen hun medewerking aan de bijeenkomst.

Documentaire
Voorafgaand wordt op de zolder van de protestantse diaconie een korte documentaire getoond en houdt Eerste Kamerlid en docent migratierecht Tineke Strik een inleiding. De herdenking is een initiatief van Kerk in Actie, Justice and Peace Nederland, het Wereldhuis van de Protestantse Diaconie Amsterdam en Catholic Worker Amsterdam.

  1. Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia
    PREMIUM
    Dagboek Italië

    Als het virus straks verslagen is, wacht de strijd met de maffia

    Italiaanse kinderen mogen toch niet buitenspelen, het is zuur maar ze moeten nog even doorbijten. Nu de nieuwe besmettingen blijven dalen is het zaak nog even vol te houden, zei premier Conte woensdagavond. ‘Anders is het allemaal voor niks geweest’. Ondertussen duikt er ook een andere, bijna, onzichtbare vijand op. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.