Vooral op de Duitse autowegen naar de sneeuwgebieden wordt dit weekend veel drukte verwacht.
Volledig scherm
Vooral op de Duitse autowegen naar de sneeuwgebieden wordt dit weekend veel drukte verwacht. © AP

Het is druk op de wegen naar de wintersport

Wie vertrokken is naar zijn wintersportbestemming, moet rekening houden met lange files. Het is erg druk op wegen in Zuid-Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk, signaleert de ANWB.

Op de Duitse A8 tussen Stuttgart en Ulm verlies je op dit moment een half uur, aldus een woordvoerster. ,,En tussen München en knooppunt Inntal heb je bijna anderhalf uur vertraging. Aansluitend in Oostenrijk op de B179 tussen de grens en Nassereith heeft het verkeer anderhalf uur vertraging. Het verkeer wordt daar groepsgewijs doorgelaten. Ook op de A14/S16 tussen Bludenz en Landeck heb je meer dan een uur tijdverlies.”

In Frankrijk is er de verwachte drukte ten oosten van Lyon. Op de A43 tussen Lyon en Chambéry lopen weggebruikers ruim anderhalf uur vertraging op. Wintersporters op de terugweg verliezen twee uur op de RN90 tussen Bourg St Maurice en Moûtiers. De piekuren in Frankrijk liggen tussen 10.00 en 13.00 uur. De verwachting is dat na 14.00 uur de drukte ietwat afneemt.

In Nederland verwacht de verkeersdienst komend weekend weinig problemen. In het zuiden zijn veel stadscentra lastig bereikbaar vanwege de carnavalsoptochten. In Amsterdam begint zaterdag de Huishoudbeurs in de RAI en in Utrecht is dit weekend de Motorbeurs in de Jaarbeurs.

 1. ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’
  PREMIUM

  ‘Juist nu is het oppassen geblazen, want het virus is nog lang niet weg’

  Nu het aantal nieuwe besmettingen blijft dalen wordt in Italië openlijk gesproken over fase twee. De fase van de herstart, maar nog voordat er een vaccin is. Wie kunnen het eerst weer naar buiten en hoe? Moeten we voorlopig anderhalve meter afstand houden en een mondkapje op? En zo ja, voor hoe lang? Nu is het vooral nog zaak mensen binnen te houden. Correspondent Angelo van Schaik bericht vanuit Rome. Alle eerdere afleveringen lees je hier.
 2. Belgische buschauffeur slachtoffer van ‘coronaspuger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risicogroep behoort’

  Belgische buschauf­feur slachtof­fer van ‘coronaspu­ger’ na klapband: ‘Nu thuis bang afwachten, met dochter die tot risico­groep behoort’

  In de Belgische stad Sint-Niklaas is een buschauffeur slachtoffer geworden van een spuugincident. De bus had pech en toen de chauffeur aan de passagiers vroeg om het voertuig te verlaten, kwam het tot een zware woordenwisseling met één van hen. De passagier bespuugde de chauffeur en zette het daarna op een lopen. De politie is naar hem op zoek.