Volledig scherm
© Getty Images

'Het is nu zeker niet plezierig voor Jeremain Lens'

Jeremain Lens ontbreekt vanavond bij Frankrijk - Nederland, omdat hij door de KNVB voor één duel is geschorst voor zijn rode kaart in de vorige oefeninterland tegen Colombia.

Volledig scherm
© epa

De aanvaller heeft echter grotere zorgen gezien de oorlogsdreiging in Oekraïne, het land waar hij speler is van Dinamo Kiev. 'Dit weekeinde was Jeremain nog in Nederland', weet bondscoach Van Gaal. 'We hebben sowieso meer contact met hem, omdat in Oekraïne de winterstop extra lang is en hij van ons een extra trainingsprogramma kreeg. We hielden zijn situatie al in de gaten en nu zijn er die toestanden bij gekomen. Het is nu zeker niet plezierig voor hem.'

Lens speelde begin december voor het laatst competitie. De liga in Oekraïne zou deze week worden hervat, maar dat wordt nu mogelijk uitgesteld tot eind maart. Lens speelde vorige week wel in de Europa League.

Volledig scherm
© ANP
Volledig scherm
© anp
  1. Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Drama Duitsland: Adrian S. (26) doodde ouders, oom, tante, halfzus en halfbroer dag voor begrafenis oma

    Het Duitse Rot am See sidddert nog na van het schietdrama dat zich gisteren voltrok in gasthof De Duitse Keizer. De 26-jarige Adrian S. schoot er gisteren zijn (gescheiden) ouders dood, een oom en tante, en een halfzus en halfbroer. Dat gebeurde een dag voor de begrafenis van zijn oma, waarnaar de familie op weg was. Adrian werd vanmiddag voorgeleid. De Duitse rechter besloot hem langer vast te houden.