Hevige bosbranden op Sardinië: Frankrijk en Griekenland sturen blusvliegtuigen

VIDEOFrankrijk en Griekenland hebben maandag vier blusvliegtuigen naar Sardinië gestuurd om te helpen bij het bestrijden van de bosbranden in het westen van het eiland. De Sardijnse autoriteiten hebben de noodtoestand afgekondigd voor de branden als gevolg van de droogte, hitte en de zuidenwind die hete en droge lucht uit de Sahara aanvoert. 

 1. Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  Antwerpse dierentuin ontzegt vrouw toegang: ‘Ze blijft contact zoeken, dat is niet gezond voor de chimpansee’

  De dierentuin van Antwerpen heeft een vaste bezoeker de toegang ontzegd. De vrouw was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, waardoor de aap niet op een correcte manier een band met de andere chimpansees kon opbouwen. ,,Ze heeft al zo veel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de dierentuin.
 2. ‘Mitrailleurs dwingen bewoners om voor aansluiting bij Rusland te stemmen’
  Met video
  77

  ‘Mitrail­leurs dwingen bewoners om voor aanslui­ting bij Rusland te stemmen’

  In vier Oekraïense regio's die (deels) onder Russische controle staan, kan vanaf vandaag worden gestemd over wel of geen toetreding tot Rusland. Het gaat om de zelfverklaarde volksrepublieken Donetsk en Loehansk die al sinds 2014 bestuurd worden door pro-Russische leiders, maar ook in de recent veroverde gebieden Cherson en Zaporizja kunnen inwoners tot 27 september stemmen of ze zich willen aansluiten bij de Russische Federatie.