Volledig scherm
De burgemeesterskandidaten dragen de naam van historische figuren die niets met democratie ophadden, zoals Sovjetleider Vladimir Lenin. © AFP

'Hitler en Lenin' strijden om burgemeesterschap in Peru

De burgemeestersstrijd in het district Yungar in Peru gaat tussen twee kandidaten die de naam dragen van historische figuren die niets met democratie ophadden. Bij de stembusgang van 7 oktober neemt Hitler Alba Sánchez het op tegen Lenin Vladimir Rodríguez Valverde.

Ahora Tabasco on Twitter

'Hitler' y 'Lennin Vladimir' se enfrentan en elecciones peruanas. El candidato peruano a la alcaldía de Yungar, Hitler Alba Sánchez, pide el voto ciudadano bajo el lema 'Soy el Hitler bueno'.

Tegen de Peruaanse radiozender RPP zei Alba Sánchez dat zijn vader hem naar de voormalige Duitse dictator had genoemd zonder dat hij op de hoogte was van de rol die Hitler in de wereldgeschiedenis heeft gespeeld.

De kandidaat-burgemeester heeft overwogen zijn voornaam te veranderen, maar hij zag daar uiteindelijk van af, omdat hij zijn vader niet wilde kwetsen. Alba Sánchez was tussen 2011 en 2014 al burgemeester van Yungar.

Met de slogan 'Ik ben de goede Hitler' vraagt hij de inwoners om hun stem. Zijn tegenstander Lenin Vladimir Rodríguez Valverde is nieuw in de Peruaanse politiek. Het in de Andes gelegen Yungar heeft ongeveer 3000 inwoners.