Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Hoe de brexit ook mét deal levens in de war schopt: ‘Ik ben straks mijn paspoort kwijt’

Nog vijf dagen, dan is het eindelijk zover: brexit. Een historische gebeurtenis die miljoenen levens ontregelt, aan beide kanten van de Noordzee. Hoe? Een aantal gewone mensen legt het uit. ,,Nooit gedacht dat ik mijn paspoort zou kwijtraken.”

Je zou kunnen denken dat de brexit, die op 1 februari een feit is, een administratieve formaliteit is geworden. Er ligt toch een deal tussen de Europese Unie (EU) en de Britse premier Boris Johnson? Bovendien hebben Europa en het Verenigd Koninkrijk (VK) vanaf 1 februari elf maanden de tijd om afspraken te maken over hun relatie in de toekomst. Een lastige broer verlaat de familie maar wordt nu onze buurman, prima toch?

  1. Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    Merkel en Macron willen ontmoeting met Poetin en Erdogan over Syrië

    De Duitse bondskanselier Angela Merkel en de Franse president Emmanuel Macron hebben tijdens een telefoongesprek met de Russische president Vladimir Poetin aangedrongen op een ontmoeting met hem en de Turkse president Recep Tayyip Erdogan over de ,,catastrofale humanitaire toestand’’ in de Syrische provincie Idlib. Inzet van de top is een politieke oplossing voor het conflict. Dat heeft Merkels woordvoerder donderdag laten weten.