Raymond D. (l) met medeverdachten Voldemars G. (21) uit Letland en Richard M. (49) uit Estland.
Volledig scherm
Raymond D. (l) met medeverdachten Voldemars G. (21) uit Letland en Richard M. (49) uit Estland. © National Crime Agency

Hoe een Fries verzeild raakte in Britse megadrugszaak

Raymond D. (27) uit het Friese Grouw heeft vandaag een celstraf van achttien jaar gekregen voor zijn rol bij het binnensmokkelen van ruim een ton cocaïne in Groot-Brittannië, in augustus vorig jaar. De drugs met een geschatte straatwaarde van zo'n 130 miljoen euro zat verstopt in een zeiljacht. De Nederlander was bemanningslid. ,,Raymond is heel beïnvloedbaar’’, zeggen mensen die hem goed kennen tegen deze site.

 1. Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

  Ouders klagen ziekenhuis in VS aan voor het ‘met vuil linnengoed weggooien’ van lichaampje overleden baby

  De ouders van een te vroeg geboren en daarna overleden baby in Boston, in de Amerikaanse staat Massachusetts, hebben een ziekenhuis aangeklaagd nadat personeel het lichaam van het kindje naar alle waarschijnlijkheid per ongeluk bij het afval had gedumpt. Ouders Alana Ross en Daniel McCarthy wilden hun Everleigh begraven, maar het ziekenhuis liet hen enkele dagen voor de begrafenis weten dat het lichaampje nergens te vinden was.
 2. Ocasio-Cortez beschuldigt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellingen’
  28

  Oca­sio-Cor­tez beschul­digt twee hoge rechters VS van meineed: ‘Vijandige overname van instellin­gen’

  De Amerikaanse Democratische volksvertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez wil dat het Huis van Afgevaardigden een onderzoek instelt naar twee rechters van het Amerikaanse Hooggerechtshof die stemden voor de vernietiging van het arrest Roe versus Wade uit 1973. Volgens het congreslid hebben beide mannen tijdens de hoorzittingen in de Senaat in aanloop naar hun benoeming gelogen over hun opvattingen over het arrest.