Volledig scherm
PREMIUM
Jezidi's op de vlucht © REUTERS

Hoe het gruwelijke verhaal van de Jezidi’s ondersneeuwde in de IS-storm

De mannen werden vermoord, de vrouwen tot slaaf gemaakt en de kinderen opgeleid tot strijder. Als er één volk zwaar te lijden had onder het juk van IS, dan waren het de Jezidi’s. Journaliste Brenda Stoter Boscolo schreef hun verhalen op.

Eén vrouw. Eén vrouw staat er tot nu toe voor de rechter voor de ongelooflijke gruwelijkheden die terreurgroep IS de Jezidi’s heeft aangedaan. Die Duitse jihadiste kocht in Irak een Jezidi-meisje van 5 jaar als huisslaaf, het meisje stierf toen ze voor straf buiten in de brandende zon zat vastgeketend. De jihadiste staat nu in Duitsland voor de rechter voor moord en oorlogsmisdaden.

  1. Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politiehond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Zwerfpup met dodelijke tumor wordt politie­hond: ‘Eddie krijgt de beste zes maanden van zijn leven’

    Politieagenten in de Amerikaanse plaats Pasco dachten aanvankelijk dat straathondje Eddie door een auto was aangereden toen ze hem vonden. Het dier was blind aan een oog en zwierf al een maand over straat. Een dierenarts ontdekte dat de pup een tumor heeft en daardoor minder dan een jaar te leven. Voorzien van een eigen uniform, compleet met insignes, schittert Eddie nu als politiehond.