De Franse Gendarmerie omsingelt de laatst overgebleven feestvierders in de 'leegstaande' hangar in Lieuron. Zo'n 2.500 jongeren vierden hier nieuwjaar, 36 uur aan een stuk.
Volledig scherm
PREMIUM
De Franse Gendarmerie omsingelt de laatst overgebleven feestvierders in de 'leegstaande' hangar in Lieuron. Zo'n 2.500 jongeren vierden hier nieuwjaar, 36 uur aan een stuk. © AFP

Hoe ravers de politie zelf op het spoor brachten van de grootste lockdownparty van Europa

ReconstructieIn Frankrijk is zaterdagochtend een einde gekomen aan de grootste lockdownparty van het land sinds de uitbraak van het coronavirus. De illegale technofuif startte op oudejaarsavond en duurde liefst 36 uur. De 2.500 aanwezigen overtraden ongeveer álle geldende coronamaatregelen en keerden zich tegen de gendarmerie toen die de boel wilde stilleggen. Voor de politie zat er daardoor niet anders op dan te wachten tot het feestje ‘vanzelf’ zou stoppen. De balans na anderhalve dag feesten: drie gewonden agenten, één uitgebrande politiecombi en 1.200 processen-verbaal.

  1. Ongeloof om ‘Instagram-rave’ in Holiday Inn Hoofddorp: ‘Ziekenhuizen staan voor inktzwart scenario’
    Update

    Ongeloof om ‘Instagram-ra­ve’ in Holiday Inn Hoofddorp: ‘Ziekenhui­zen staan voor inktzwart scenario’

    Met tientallen mensen feesten in een hotel in aanbouw terwijl ziekenhuizen voor het ‘inktzwarte scenario’ staan dat ze moeten aanwijzen wie ze wel en niet behandelen. De burgemeester van Haarlemmermeer reageert vol ongeloof op de grote illegale technorave die vannacht in Hoofddorp is opgerold. ,,Ik kan geen greintje begrip meer opbrengen voor organisatoren en feestgangers”, laat Marianne Schuurmans aan deze site weten.