Volledig scherm
De hoed van Adolf Hitler. © REUTERS

Hoed van Hitler voor 50.000 euro geveild

Een hoed van Adolf Hitler is vandaag voor 50.000 euro geveild in de Duitse stad München. De veiling van nazivoorwerpen bracht honderdduizenden euro's op.

Volledig scherm
Ook een fiets van de nazi’s werd geveild. © REUTERS

Zo gingen ook meerdere kledingstukken, zoals een jurkje van Hitlers partner Eva Braun, onder de hamer. Een speciale uitgave van Hitlers boek Mein Kampf bracht 130.000 euro op. Het boek was van de leider van de Luftwaffe, Hermann Göring, en de kaft was van zilver. Verder werden ook nog bezittingen van andere nazileiders als Heinrich Himmler en Rudolf Hess geveild.

Er was veel kritiek op de veiling. ,,De misdaden van de nazi's worden zo kleiner gemaakt", zei de antisemitismebestrijder van de Duitse overheid Felix Klein. ,,Ze doen alsof ze handelen in normale historische kunstobjecten, maar er is een risico dat dit cultobjecten voor extreemrechts worden."

Volledig scherm
© REUTERS
  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.