Volledig scherm
© Photo News

Hoge boete voor grapjas die watergevecht in vliegtuig wilde beginnen

Een Britse vliegtuigpassagier heeft een boete van maar liefst 1200 pond (1317 euro) gekregen voor zijn kinderachtige én gewelddadige gedrag tijdens een vlucht van de Dominicaanse Republiek naar Manchester in januari. Hij begon een ‘watergevecht’ en moest uiteindelijk met handboeien vastgemaakt worden tot na de landing.

De Britse John Maxwell keerde in januari met een TUI-vlucht terug van vakantie uit de Dominicaanse Republiek. Ergens halverwege de vlucht leek het hem een leuk idee een watergevecht te beginnen en belaagde hij kinderen en hun ouders met water.

Pogingen van het vliegtuigpersoneel om de man tot bedaren te brengen werkten averechts. Maxwell begon zich agressief te gedragen en schreeuwde: ,,Wie ben jij verdomme om me te vertellen wat ik moet doen?” Bovendien dreigde hij een steward neer te slaan als die hem niet onmiddellijk met rust zou laten.

Noodlanding

De piloot overwoog daarop zelfs een noodlanding te maken, maar besloot uiteindelijk de man te laten handboeien met behulp van een speciale kit voor noodgevallen aan boord van het vliegtuig. Nadat het vliegtuig geland was in Manchester, werd de man opgewacht door enkele politieagenten die hem arresteerden.

Nu krijgt de Britse man de rekening gepresenteerd voor zijn gedrag. De plaatselijke rechter had tijdens het proces enkel medelijden met de andere passagiers. ,,Mensen sparen voor een zuurverdiende vakantie en wat krijgen ze? John Maxwell.”

Bovenop de boete van maar liefst 1200 pond moet Maxwell ook nog eens enkele honderden ponden ophoesten aan onder meer compensatiekosten.

  1. Amerikaanse centrale bank verlaagt rente opnieuw

    Amerikaan­se centrale bank verlaagt rente opnieuw

    De renteverlaging moet de economie een steuntje in de rug geven, zei bankpresident Jerome Powell. In juli werd de rente ook al verlaagd. Toen was dat de eerste keer in ruim tien jaar. Het belangrijkste rentetarief komt nu op een bandbreedte van tussen de 1,75 procent en 2,0 procent. Met de stap was op de financiële markten al rekening gehouden. Voor de Amerikaanse president Donald Trump is de renteverlaging waarschijnlijk niet voldoende. Hij voert de druk op de Fed al geruime tijd op om de rente te verlagen en zou het liefst een negatief tarief zien. In Trumps optiek zet de centrale bank de Verenigde Staten op achterstand ten opzichte van andere economische grootmachten als de Europese Unie. Trump liet al snel zijn ongenoegen blijken via Twitter, waar hij Fed-baas Jerome Powell verweet een lafaard te zijn. ,,Jay Powell en de Federal Reserve falen opnieuw’’, schreef Trump na het bekendmaken van de renteverlaging. ,,Geen ‘lef’, geen gevoel, geen visie! Een vreselijke communicator!’’